Jumaat, 1 Mac 2013

Tempat Menarik Di Kuantan - Taman Tasik Bandar , Kuantan Pahang

Selamat Pagi Jumaat yang penuh keberkatan....Uolssss.....  antara tempat menarik di Kuantan , Pahang untuk beriadah @ cuci mata & relax-relax utk uols pergi sorg diri, berteman, bersama kawan-kawan & famili selain Taman Gelora , Teluk Chempedak @ Bukit Gambang Resort , ialah Taman Tasik Bandar , Kuantan , Pahang. Spesel kat sini coz anda boleh berkayak ye... (byrn RM12 utk 2 org @ RM8 utk seorang). I ambil pic nihz pada hari Isnin , lepas hujan ye... so xramai sgt org mcm time cuti.. tmn nihz di kelilingi pokok-pokok menghijau dkt dgn Universiti Islam Antarabangsa & hotel tunas manja , sini juga pernah di adakan pertandingan memancing ikan @ joran...so uols leh enjoy tgk pic-pic nihz.. mana taw kot-kot uols terasa nak pergi..  @ tiada program pe2 this weekend leh la pi sini... hehehhe...
pic orang tgh exercise
xpe.. leh duk cuci mata sambil tgk org berkayak hehehehe..

tempat utk exercise
view kat sini mmg duk tgk org berkayak jek la.... selain pokok menghijau yang mendamaikan..
antara pemandangan tasik di sini
lorong jln kaki @ utk jogging
sempat lagi ye.. i ambil pic jejaka 2 orang nihz yang baru habis berkayak.. tqvm ye.. jejaka ber 2...
sini bermacam-macam jenis pokok bunga sgl ada.. so mmg cuci mata la... coz lawo kanzz...
tempat bermain bola jaring ke keranjang ke i xtaw la.. tp still tempat utk bermain bola ye.... juga tempat duduk utk berehat & pondok utk berehat @ berkelah bersama family
padang tempat bermain , yang penting pemandangan pokok menghijau yang banyak disini serius menenangkan sgt...
view insan-insan yang menjaga kesihatan tgh berjogging...
pun leh berkelah di bawah pokok.. jgn wat maksiat ye.. hehehe
kayak yang di jemur kot....
view pokok-pokok menghijau
saujana memandang.. siap ada pokok kelapa lagi tuhzz...

tempat utk exercise.. sila-sila...


deretan kereta yang menjalar.. coz ramai ye yang exercise kat sini.. termasuk student dr kolej-kolej berdekatan
sini pun ramai student beriadah & cuci mata ye...

taman permainan untuk kanak-kanak bermain

taman permainan untuk kanak-kanak bermain & tempat untuk orang dewasa menggunakan peralatan untuk exercise
student pun ramai.. org dewasa bekerja pun ramai datang beriadah & melakukan aktiviti
walau maybe xsecantik pemandangan di Taman Tasik Permaisuri Cheras, tapi taman sini pun xkurang menariknya
tengah tunggu giliran nak berkayak kot.. hehehe
apapun .. view kat sini asyik nampak org berkayak jek.. i xpnh lg try.. .tp akn try b4 blk KL nanti... sooonnnnn..
if uols nak makan setelah penat berjalan cuci mata @ beriadah, dont worry sini pun ada cafe yang menjual pelbagai jenis makanan ye... cafe kat sini serius bersih & nice.... waktu i ambil pic-pic nihz dh nak pukul 7pm & pemilik cafe dh selamat mengemas ye.....that why semua my pic nihz nampak agak gelap & mendung selain lepas hujan... pic cafe kat sini kat bawah nihz ye...

pemandangan cafe nihz dr jauh..
hiasan cafe kat sini ala taman...
cafe nihz dh siap berkemas ye

kerusi yang di sediakan untuk uols duduk bersembang @ cuci mata
Bagi uols yang berminat nak berkayak boleh lah try kat sini berkayak.. harga RM12 untuk 2org @ RM8  utk seorang ye.... sila try...

kayak-kayak yang menunggu kedatangan uolsssss...
adik 2org nihz baru bis berkayak ye...
lenguh ye org ckp la lengan kalau berkayak nihz.. tp mmg exercise yg bgs utk mengecilkan lengan.. plz try asap!

jom berkayak!

so bg org Kuantan yang tak pernah datang @ tak pernah tahu kewujudan taman ini.. apa lagi sila bawa anak-anak @ family datang beriadah di sini ye cuti weekend nanti..utk yg single mingle pun uols leh je exercise sambil cuci mata di sini melihat keindahan alam nihz.. utk warga kota KL @ luar Kuantan pun apa salahnya sesekali melihat taman kat Kuantan.. selain Taman Tasik Bandar, Taman Gelora pun cun juga.. & dekat dgn pantai famous kat Kuantan iaitu Teluk Chempedak.. but plz ye warga KL dont compare tmn kt kuantan dgn tmn-tmn kt KL especially bg uols yg biasa ke Tmn Tasik Permaisuri.. sah-sah lah diff uolss... heheheheeh. (Next Entry i wat Tempat Menarik kat Kuantan ye) .. so enjoy all picture below...
view dlm tmn..
becak-becak nihz coz lepas hujan ye..
pemandangan before i naik atas & sambung cuci mata ke Taman Gelora plak.. hehehhe
oklah darlingzz.. itew sajork.. hope uols enjoy & c uols next entry.. luvvvv!!!!


****Dibawah ini pula adalah antara link tempat menarik lain di Kuantan...  untuk rujukan anda :-

1) Petrosains Kuantan - MASUK PERCUMA http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2014/05/tempat-menarik-di-kuantan-petrosains.html

2) http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/04/tempat-menarik-di-kuantan-pantai-balok.html

3) http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/03/tempat-menarik-di-kuantan-taman-gelora.html

4)  SAFARI PARK , Bukit Gambang http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2014/04/tempat-menarik-di-kuantan-jalan-jalan.html


*** Bagi Anda yang mencari produk tubuh asli yang lebih selamat. Saya telah menghasilkan produk SKRUB TUBUH BADAN dari 100%  bahan-bahan alami yang selamat. Ia berfungsi untuk menanggalkan sel-sel kulit mati, memudarkan parut, mencerahkan badan dan menghilangkan bau badan (hanya perah limau nipis didalam bancuhan skrub anda).

Harga ORIGINAL BODY SCRUB ini hanya RM12 sebotol.

Untuk belian Whatapss ke 016 2762636  sekarang.

ORIGINAL BODY SCRUB hanya RM12 sebotol
Saya turut menghasilkan produk snek yang lebih sihat berbanding snek dipasaran sekarang. Ia diperbuat dari emping jagung asli, limpahan pelbagai kacang dan disalut rempah kari asli yang Kaw!!.. Sungguh sedap dan enak. Hanya RM12 sebalang. Hanya Wassap 016 2762636 untuk belian.


Crunchy Flakes hanya RM12 sebalang


1 ulasan:

fayz berkata...

ada numbur orang kayak tu tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...