Ahad, 24 Mac 2013

Aktiviti Time Cuti : Mandi Kucing , Makan-makan , Mandi Pantai. .lastly buat Pizza dan Roti bersama anak-anak Saudara.. Nyam!


Darling!!! Siapa kata untuk mengembirakan family atau anak-anak hanya dengan bercuti atau buat aktiviti yang mengeluarkan duit yang banyak?.. i faham yea.. ada uols yang memberi alasan kena guna banyak duit jika ingin membuat family atau anak-anak happy.. darling sayang... ada macam-macam cara untuk buat anak-anak happy selain.. makan makanan manis-manis dan sedap-sedap yang di hias cantik-cantik.... heheheh seperti tajuk entry sebelum ini Makanan Untuk Menarik Minat Anak Makan..  ini link entrynya ye http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/03/makanan-untuk-menarik-minat-anak.html . 

Semua benda atau perkara yang membuat kita gembira sebenarnya  ada sekeliling kita.. samaada kita berusaha untuk mengeratkan siratulrahim atau mengembirakan anak-anak atau tidak..so please darlingz.. jangan memberikan alasan ye.. terutama dalam hal anak-anak.. heheheheh (macam i dah kahwin???).. ok.. ini aktiviti i dengan my family ketika i kena menjaga anak saudara i coz ibunya terpaksa berkerja ye pada hari Sabtu kerana ada program... maybe uols pun boleh buat dengan anak-anak uols.. so enjoy!!!! Luvvv!!!

Dekat nak masuk tengah hari.. matahari baru naik.. baru i mandikan anak bulus manja kesayangan i ye....(kat kg i banyak bela kucing ye) .hehehe..

masa untuk mandi...
tak tahulah kenapa.. kucing memang takut air ye.. heheheh
dah siap mandi punz.. hehehe
kena lap badan dulu sebelum di keringkan dengan hair dryer
kucing memang takut ye dengan hair dryer
memang kerjanya melarikan diri ketepi.. supaya tak kena hair dryer. .hehehe
bulu dah mengembang so.. siapppp!! boleh peluk cium tidur sama-sama .. giliran kucing seterusnya pula untuk dimandikan.. heheheh


So , petang-petang ini dihari cuti ini... apalagi... jom kita ramai-ramai makan-makan... hehehhe

walaupun anggur dan sos keropok belum dibuka , i kena ambil gambar segera.. sekejap saja licin ye....heheheh

bahulu, keropok lekor, goreng pisang dan kuih bakar memang famous dekat sini ye..

ini keropok lekor yang dibeli di pak soh sungai karang.. saja ambil gambar yang belum dibuka kuahnya..heheheh

gambar time kenduri sambut menantu kat rumah my mum, pic my sis dengan anak-anak dia yang i  kena jaga ye.. coz my mum kan dah ada cucu baru.. anak bongsu kakak i tuhz.. ganas.. dan kuat menangis ye..


Lepas  saja minum dan makan petang.. apalagi.. jom pergi mandi pantai..di samping itu leh cuci mata  sambil tengok orang main layang-layang hehehe .. anugerah alam yang indah harus dinikmati ye... seriusly.. bila melihat keindahan alam ciptaan tuhan ..automatik. .otak pun rajin berfikir.. idea untuk menulis pun banyak.. boleh??? hahahhaha...(bagi warga kota yang tinggal jauh dari pantai.. dekat KL @  Selangor juga terdapat Air Terjun Gaban, Kolam Air Panas di Hulu Langat dan juga Kolam Air Panas di Selayang)


Indahnya alam ciptaan tuhan... tengok... bestkan mereka bermain layang-layang


anak-anak saudara i ini. .hidup diaorang memang sentiasa happy ye...

lepas mandi pantai kerana ibu saudaranya (i ler tuhzzz) jenis suka makan.. so balik saja rumah my sister.. i terus dihidangkan dengan Blueberry Muffin yang my sister buat... nyammmm!! serius sedap ye.. dan kurang manis.. yang penting blueberry segar gitew...


Blueberry Muffin ini my Sis yang buat ye.. bukan i.. heheheh

i dihidangkan blueberry muffin ok... kerana mengembirakan anak -anak saudara i. .boleh? saja i minum air gau saja kerana muffin itu kan dah tinggi karbo.. gitew.... air gau tuhz.. air terbaik selepas air zam-zam.. jangan tak tahu ye... entrynya ada dalam my blog

so malam we ouls sambung wat pizza mcm semalam just tambah lagi menu kali nihz wat roti sekali yea plak.. hahahahaha.. yang penting anak-anak my sis join sekali buat.. bagi diaorang hepi ye.. heheheh...


Bahan-bahan untk membuat pizza dan roti

Doh untuk pizza dan roti yang siap di buat

pizza sedia untuk dibakar

ini bahan rencah atas pizza ye..

pizza dan roti dibakar

nak tak nak better uols bagi anak uols buat sekali masakan ini bagi mengembirakan mereka.. so mereka akan rajin menolong.. walaupun anak lelaki.. lelaki milennium kena tahu segala benda ye.. barulah orang cakap full pakej..heheheeh

pizza yang dah siap dimasak

menu dinner kami .. yang penting anak-anak suka kata my Sis..

So lepas makan sambung tengok tv.. tapi kerana penat bermain laut.. terus tertidur anak saudara i.. Oklah darling... hope uols sukalah my entry kali ini.. terima kasih kerana sudi membaca my blog.. Selamat bercuti &  luvvv!!! ..lepas ini i buat entry "Khasiat Mandi Pantai' ye.. wakakakakak... 








2 ulasan:

puteraduyong berkata...

fuh... banyak aktiviti eratkan silaturrahim... best

qisya khadeeja berkata...

Sesekali beraktiviti.. Thx singgah ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...