Ahad, 31 Mac 2013

Aktiviti : Riang Ria Cuti bersama family


Happy Weekend darling..so ini aktiviti hari cuti we ouls... coz my sister attend kursus Berani Berniaga Dr. Azizan di Gambang Resort tak silap la.. hahaha.. so i di tugaskan untuk menjaga anak saudara i yang aktif itu.. hehehehe.. so pagi-pagi lagi mama dia dah siapkan breakfast ye.. pizza yang sungguh kaya dengan "topping"..serius sedap makan panas-panas ye...

pizza yang sedap di makan panas.

Sekarang ini memang breakfast rajin buat pizza .. coz mesin buat "doh" dari amway dah dibeli.. so that why semakin hari semakin mudah buat pizza dan roti..tak perlu beli lagi.. memang berbaloi...so siapa ada budget boleh beli ye..

Untuk menghilangkan stress (memang kajian sains ye) dan menyemai kasih sayang kepada makhluk Allah di zaman kanak-kanak lagi.. so memang anak saudara i didik supaya menyayangi dan melayani kucing  dengan baik ye dan  sesungguhnya family kami memang pencinta kucing tegar.. hehehe.. so nikmatilah gambar-gambar kucing di bawah.. hehehehe





kucing nihz aktif sangat.. terpaksa letak dalam sangkar supaya tidak mengangu  bayi yang baru lahir.. heheheh


ala.. kena kurung kejap je pun ye...

nama saya qiue.. saya memang aktif. .heheh dan suka mengcakar.. meoww...

Lepas penat bermain kucing dan lunch anak saudara i pun terus masuk tidur dan berehat.. Selepas solat asar, kami terus pergi bersiar-siar ke Taman Tasik Bandar , Kuantan. (actually time pergi kali ni , lupa nak ambil gambar dekat sini.. mujur gambar pergi sebelum itu ada banyak dalam simpanan.. heheheh so guna gambar sebelum itu saja... kihkihkih...)

anak saudara i menikmati ABC di cafe Taman Tasik Bandar  ,Kuantan
Jangan risau di Cafe sini memang banyak pilihan makanan.. rasa makanan dekat sini bagi i biasa je.. setakat nak alas perut..oklah.. janji kanak-kanak happy ye...

masa untuk bermain
bergambar dengan kayak. .actually semalam i pergi.. untuk bermain kayak service ini di tutup sementara ye...

Selepas puas bermain di Taman Tasik Bandar , Kuantan.. Kami terus pergi bersuka ria ke Taman Teruntum dan Zoo Mini (actually tempat ini memang berdekatan saja ye sesama sendiri.. luas sangat).. Untuk pengetahuan warga luar @ kota.. Taman Teruntum dan Zoo Mini ini berdekatan Kelab Golf Di Raja (Juga berdekatan Taman Gelora dan Teluk Chempedak).. Masuk ke Zoo Mini dan Taman Teruntum ini free saja ye.. tiada di kenakan bayaran... Sini juga ada "Night Zoo" tapi i tak sempat pergi kerana anak saudara i dah kepenatan dan kelaparan kerana aktif sangat bermain.. huhu.. "Night Zoo" ini jika tidak silap untuk dewasa bayaran RM2 dan kanak-kanak RM1.. siap ada persembahan dan pertunjukkan ye dalam Night Zoo ini.. so sila pergi... (tidak silap i.. hari Sabtu Malam Sahaja , persembahannya)

pemandangan di Mini Zoo

dekat sini.. boleh tengok pelbagai spesis ular ye..

nampak tak ular di dalam cermin itu/

antara binatang yang terdapat di dalam Mini Zoo

anak saudara i berlari-larian mengejar Burung Unta... besar ye Burung Unta ini..

hari cuti memang ramai ye datang Zoo Mini ini.. biasalah free ye masuk.. heheheh

pemandangan dalam Taman Teruntum dan Zoo Mini

juga ada tempat "playground" untuk kanak-kanak bermain

Masa untuk pergi dinner.. heheheh

Kerana kepenatan dan kelaparan akhirnya we ouls decide untuk dinner di Restoran Sri Affa yang juga amat famous di bandar kuantan ini... Restoran ini sebelah Hotel Seri Malaysia saja ye.. belah kiri Hotel Seri Malaysia jika anda dari Bandar Kuantan... 

Restoran Sri Affa


wajah kepenatan dan kelaparan menunggu hidangan-hidangan lain sampai.. - candid pic
sini memang ramai pelanggan datang makan untuk dinner... so sila datang awal

menunggu hidangan seterusnya sampai.. dont worry banyak lagi picture makanan dalam entry makanan best di Kuantan part 5 selepas ini ye.. yang kami makan di restoran ini akan i upload..

Selepas makan kami terus pulang ye.. itu pun dah lewat malam baru sampai rumah.. hahahahaha coz jalan jem ye... malam minggu katakan...sila bersabar ye jika anda datang bercuti di Kuantan...

Ini saja untuk entry kali ini.. kita berjumpa lagi di entry akan datang... terima kasih kerana sudi membaca entry ini. .salam sayang dari saya.. Luv !!






Tiada ulasan:

It's Me

Foto saya

BLOGPRENEUR.  

Pencinta,  penjual dan penghasil produk dari bahan Semulajadi. 

Pengalaman perbankan, insurans & takaful. 

Sedang berusaha mengamalkan diet lebih sihat dan ilmu dalam pemakanan serta kesihatan juga keusahawanan. 

Founder Crunchy Flakes by QK,  Original Body Scrub, Hair Gone, Carboness Powder & BLACK SCRUB. 

Sebarang pertanyaan atau jalinan kerjasama sila email ke

qisyakhadeeja@gmail.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...