Jumaat, 5 Januari 2018

RUMUSAN RINGKAS CONTOH QUOTATION UNTUK PRODUK TAKAFUL I-CARE HASANAH, PRODUK TAKAFUL BAYARAN PENDEK, PERLINDUNGAN LEBIH PANJANG DAN TUNAI SETIAP TAHUNAntara email pertanyaan produk Takaful I-CARE HASANAH dari Hong Leong MSIG Takaful


Assalammuaalaikum wbt dan salam sejahtera.

Ini contoh ringkas jawapan untuk anda yang berminat mengetahui dengan lanjut mengenai produk Takaful, Hong Leong MSIG , I-Care Hasanah yang diberikan oleh saya melalui email berserta salinan quotation.


Berikut ialah contoh ringkas quotation I-Care Hasanah untuk Cik Puan Noraida (subjek hanya diwujudkan sebagai contoh).


Nama Cik Puan Noraida :-
berumur 30 tahun
bekerja di sektor perkhidmatan sebagai pembantu admin
tidak merokok dan 
memohon di sediakan quotation khas dengan anggaran bayaran bulanan RM150 sebulan sahaja.

Cik Puan Noraida setuju untuk menerima bayaran minima Living Assistance Care , iaitu bayaran tunai setiap tahun sebanyak RM600.


Dengan pembayaran premium takaful I-Care Hasanah sebanyak RM153.50 mengikut umur Cik Puan Noraida.
Rumusan ringkas ialah :-


1. Saya mengandaikan Cik Puan mengambil khas untuk diri Cik Puan sahaja.

2.Cik Puan boleh meletakkan suami sebagai pembayar jika berkahwin. Bonus untuk pembayar mereka turut dilindungi rider untuk pembayar jika menambah rider ini.


3. Perlindungan asas untuk Cik Puan ialah RM100,000 dan pendapatan harian hospital untuk Cik Puan untuk satu hari ialah RM150 sehari selama 365 tahun.
contoh quotation I-Care Hasanah dari Hong Leong MSIG Takaful

4. Pembayaran premium produk I-Care Hasanah ini ialah selama 10 tahun sahaja. Cik Puan Nik Suhaila akan menerima perllindungan selama 20 tahun.


5. Mulai akhir tahun ke 10 ,Cik Puan akan menerima Living Assistance Care  (tunai) sebanyak RM600 setahun, selama 10 tahun berturut-turut. Ketika ini Cik Puan sudah berhenti membayar premium.
tertera pembayaran Rider Livng Assistance Care sebanyak RM600 setiap tahun di quotation


6. Diandaikan, 'sebarang kejadian yang dilindungi berlaku' kepada Cik Puan pada bila-bila masa Cik Puan akan menerima jumlah dilindungi RM100,000 bersama jumlah 'cash value' akaun Cik Puan.


7. Produk ini matang setelah tamat tempoh 20 tahun. Cik Puan akan menerima jumlah tunai mengikut anggaran jumlah yang tertulis di lembaran 'quotation' cik Puan.


8. Berpandukan pada quotation @ illustration pada tahun terakhir tempoh 20 tahun , Nilai tunai ialah RM10,144.95.

10. Andaian tahun ke 20, 'sebarang kejadian yang dilindungi berlaku' kepada cik Puan, cik puan atau pewaris cik puan akan menerima anggaran tunai RM 110,144.95.Semoga rumusan ini mudah di fahami.Segala maklumat terperinci terdapat dalam quotation yang disertakan bersama email ini.


Sila rujuk quotation dan polisi untuk maklumat lebih tepat dan padat.Sebarang pertanyaan lanjut Cik Puan Noraida boleh membalas email ini atau terus what apps ke 016 - 276 2636.Pertanyaan dan maklum balas puan amat dialu-alukan.Terima Kasih.Tiada ulasan:

It's Me

Foto saya

BLOGPRENEUR.  

Pencinta,  penjual dan penghasil produk dari bahan Semulajadi. 

Pengalaman perbankan, insurans & takaful. 

Sedang berusaha mengamalkan diet lebih sihat dan ilmu dalam pemakanan serta kesihatan juga keusahawanan. 

Founder Crunchy Flakes by QK,  Original Body Scrub, Hair Gone, Carboness Powder & BLACK SCRUB. 

Sebarang pertanyaan atau jalinan kerjasama sila email ke

qisyakhadeeja@gmail.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...