Jumaat, 30 Mei 2014

Tempat Menarik Di Kuantan :-PETROSAINS, Bangunan Yayasan Pahang Kuantan, Pahang -**** MASUK ADALAH PERCUMA******


Assalammualaikum wbt...

Selain Taman Gelora, Teluk Chempedak, Bukit Gambang Resort, Safari dan pelbagai tempat menarik yang lain di Kuantan ini.... Petrosains Kuantan juga adalah antara tempat yang patut anda lawati...

Actually, Petrosains ini terdapat didalam bangunan Yayasan Pahang.. berhadapan sikit dari Tanjung Lumpur..dan yang penting untuk masuk ke petrosains ini tiada bayaran yang dikenakan... so sila datang segera...

Untuk entry kali ini, saya mengejar waktu dan kebetulan kerana cuti sekolah saya cuba untuk menyiapkan entry ini seringkasnya dan secepatnya.. kerana saya ingin entry ini di post sebelum cuti sekolah lagi.. tapi kerana masa yang begitu pantas berlalu.. saya harap entry ini berjaya disiapkan pada tengah hari Jumaat yang berkah ini.. Aaaminn...

Baiklah saya ringkaskan entry ini seringkas-ringkasnya :...


Dibawah ini adalah gambar pintu masuk Petrosains di Bangunan Yayasan Pahang, masuk adalah percuma , anda tidak perlukan sebarang tiket atau pendaftaran just masuk je ye.. heheheheh



Dibawah ini adalah antara permainan berunsur sains yang terdapat didalam petrosains ini...




Cermin dibawah ini adalah antara permainan sains yang nampak menarik





Kolam bola permainan ini adalah favourite anak saudara saya... lama mereka bermain didalam sini.. actually hanya kanak-kanak below 7yr sahaja boleh bermain dalam kolam bola ini ye.. heheheh





Dibawah ini juga antara permainan dan hiburan sains yang terdapat di Petrosains Kuantan ini



Permainan bola angin ini juga antara favourite anak saudara i ye.. senang jaga anak saudara i. .sementara mama diaorang bekerja heheheheheh.. actually i pergi ke petrosains ini pada hari sabtu.. i tak sure pukul berapa petrosains ini buka.. tetapi pada hari sabtu tu i datang ke sini dalam pukul 11 dan i pulang ke rumah dalam pukul 5ptg...tetapi waktu lunch hour tempat ini tutup sebentar.. Dan permainan untuk orang dewasa dan family bermula semula pada pukul 2.30 petang.



lagi antara permainan yang menarik disini

























































Selain permainan untuk kanak-kanak, di Petrosains, Kuantan ini juga terdapat permainan @ teka teki untuk orang dewasa @ keluarga.. antara permainan yang kami sempat main ialah teka teki matematik yang menggunakan token dan permainan teka harga barang...

group kami tengah mengira.. heheheheh

kusyuk mendengar soalan

antara ahli keluarga yang turut serta dalam permainan ini

group kami mendapat hadiah saguhati dalam permainan metematik

actually kawan kakak i, yang duduk sebelah my sis berjaya teka harga permainan ini.. tetapi kawan kakak i tukar hadiah yang dia dapat dengan toaster yang kakak i menang dalam peraduan teka harga barang

kakak i berjaya teka harga toaster ini


kusyuk anak saudara i tidur.. kerana kepenatan bermain..

so, jika anda datang kesini.. jangan lupa ye sertai permainan kuiz yang diadakan disini.. untuk "clue" bagi permainan teka harga barang.. kebanyakan barang-barang untuk peraduan teka harga barang dibeli di Giant, Kuantan.. so bagi sesiapa yang selalu shopping di Giant, Kuantan.. tentu senang menang....Selamat bercuti sekolah untuk adik-adik semua....


Terima kasih kerana membaca entry ini. .salam sayang dari saya... luv uols so much!! luv! muahhzzz!!!




*** Bagi Anda yang mencari produk tubuh asli yang lebih selamat. Saya telah menghasilkan produk SKRUB TUBUH BADAN dari 100%  bahan-bahan alami yang selamat. Ia berfungsi untuk menanggalkan sel-sel kulit mati, memudarkan parut, mencerahkan badan dan menghilangkan bau badan (hanya perah limau nipis didalam bancuhan skrub anda).

Harga ORIGINAL BODY SCRUB ini hanya RM12 sebotol.

Untuk belian Whatapss ke 016 2762636  sekarang.

ORIGINAL BODY SCRUB hanya RM12 sebotol
Saya turut menghasilkan produk snek yang lebih sihat berbanding snek dipasaran sekarang. Ia diperbuat dari emping jagung asli, limpahan pelbagai kacang dan disalut rempah kari asli yang Kaw!!.. Sungguh sedap dan enak. Hanya RM12 sebalang. Hanya Wassap 016 2762636 untuk belian.


Crunchy Flakes hanya RM12 sebalang


4 ulasan:

naziera berkata...

Assalam...

macam mana sy boleh xtau pasal petrosains kat negeri kelahiran sy ni??? balik kmpg nanti wajib bawak anak ke sana...tq...

qisya khadeeja berkata...

Hehehe... Org yg duk ktn pn rmi xtahu tmsk org office sy... Biasa la tu... Sila p sgra ye...

Humaira Amsyar Dean berkata...

nak bawa anak murid ke sana.. tq atas info saudari..

QISYA KHADEEJA berkata...

sama-sama. Selamat bersuka ria Cikgu Humaira.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...