Ahad, 4 Mei 2014

Tempat Makan Best Di Kuantan - Part 11 *****Akob Patin House Only****

Assalammualaikum wbt....

Ini adalah sambungan dari entry sebelum ini http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2014/05/tempat-makan-best-kuantan-part-10.html





35) Akob Patin House , ( tepi benteng&  belakang maybank Kuantan juga area East Coast Mall)

Untuk pengetahuan anda... gerai inilah paling famous di kuantan untuk masakan patin.. .serius sedap dan pedas sekali... memang pedas amat... jika anda tidak kuat pedas.. sila isi kuah ikan patin ini sikit sahaja ye... actually i juga perasan memang kebanyakan masakan disini agak pedas.. itu sebab kebanyakan dan boleh katakan semua lauk disini memang sedap sangat.. .semuanya... heheheh.. .meletup i promote dan puji... hehehe.. tapi serius sedap.. .disini dijual segala lauk pauk traditional yang susah didapati.. .so silalah datang sini segera....


pemandangan gerai ini dari jauh

kaunter bayar


kusyuk orang disini makan ye

patin liar@ buah disini berharga rm20, patin bela pula rm10


i menikmati makanan i.. hahaha.. memang serius tak sabar nak makan.. coz makanan disini memang sedap ye...

i bersama hidangan i


i order air asam boi madu... rm2 sahaja.. pun sedap

menu kawan i

oleh kerana ekor ikan patin sudah kehabisan dan i tidak reti memakan kepala ikan.. so i syer sahaja makan bersama my frenz.. kami memilih pati bela yang berharga rm10 sahaja...

menu i...

Total makanan yang kami makan itu berharga rm23 sahaja ye bersama air.. .kawan i hanya memilih air suam sahaja....

masing-masing kusyuk menikmati hidangan
Dibawah ini pula antara lauk-pauk yang ditawarkan digerai ini. .serius semua sedap sangat dan murah.. dan terdapat pelbagai pilihan lauk disini... so please enjoy....









ini adalah pucuk paku dan tempoyak ye.. .serius best...













Jika anda singgah makan digerai ini.. jangan lupa menu yang wajib anda cuba iaitu patin tempoyak, dan sayur tempoyak ok.. anda serius patut mencubanya....



Maaf dipinta.. untuk entry kali ini, saya hanya boleh memasukkan satu gerai makan sahaja kerana ada 32 gambar untuk kedai makan seterusnya.. so i terpaksa membuat sambungan dalam entry lain.. nanti berat pula entry ini untuk dibuka..... so diharap anda semua memahami...

Terima kasih kerana membaca entry ini.. salam sayang dari saya.. luv!! Muahhhzzz!!!


*** SILA AMBIL PERHATIAN AKOB PATIN HOUSE TEPI BENTENG @ SUNGAI INI TELAH BERPINDAH KE INDERA MAHKOTA 8 SEBARIS RESTORAN RAHMAT (SEBELUM SHELL) PADA BULAN SEPTEMBER LEPAS... TEMPAT INI TERLETAK SELEPAS MCDONALD INDERA MAHKOTA JIKA ANDA DARI TERENGGANU @ KUALA LUMPUR MELALUI BYPASS..  TQVM


*** ini adalah link sambungan entry ini http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2014/05/tempat-makan-best-di-kuantan-part-12.html

**** INGINKAN SESUATU YANG LEBIH SIHAT UNTUK KUDAP-KUDAP?

*** MUAK MENIKMATI MAKANAN MANIS DAN TINGGI GULA?

*** PEMINAT KACANG DAN EMPING JAGUNG?

*** RASA KARI KAW! YANG SUNGGUH SEDAP.. 

CRUNCHY FLAKES BY QK di perbuat dari emping jagung asli, dilimpahi pelbagai kacang enak dan diliputi rempah kari Kaw! yang sungguh sedap.

Order sekarang hanya RM12 sebalang.


Crunchy Flakes By QK hanya RM12 sebalang

limpahan emping jagung, kekacang enak, dan rempah kari kaw yang sungguh sedap dan enak

CRUNCY FLAKES .. buatan saya... berminat hubungi dan whatapp saya, Qadeeja 0162762636... tqvm

2 ulasan:

Nasri Nasir berkata...

Patin buah RM20? mak aihh kira murah dah tu kalau kat Kuantan. pengalaman saya makan lauk ikan patin buah kat Temerloh seketul RM25-30.kalau ikan patin dalam sangkar tu averagely RM10 tak kira kat Kuantan atau Temerloh.

qisya khadeeja berkata...

Yup en.nasir... Mknn d gerai ini serius murah dan sedap... Sila datang ye 😃

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...