Ahad, 14 Januari 2018

Hari Minggu, Aktiviti Bersama Keluarga serta sambutan Hari Lahir Irfan Ezhairy yang ke 11sambutan hari lahir Irfan Ezhairy yang ke 11 di Angelo Cafe,  Grand Darul Makmur Hotel,  Kuantan 

Assalammualaikum dan salam sejahtera. 

Hari minggu adalah hari dan waktu bersama keluarga. Itu kebiasaan yang diamalkan kebanyakan individu yang berkeluarga dan rapat antara satu sama lain. 

Minggu lepas, saya dan adik beradik serta keluarga salah seorang adik ipar, menikmati hidangan Steamboat di restoran Al Mira Steamboat Grill Cheese Kuantan. 


Untuk video menu yang terdapat di Al Mira Steamboat Grill Cheese Kuantan,  anda boleh menonton videonya disiniBerikut ialah video kami sekeluarga menikmati hidangan Steamboat di Al Mira Steamboat Grill Cheese Kuantan.

Untuk info,  restoran Steamboat ini adalah restoran yang Viral di pages Siakap Keli tempoh hari.
Semalam,  13 Januari 2018 kami meraikan hari jadi anak saudara sulung dan cucu sulung keluarga kami di Grand Darul Makmur Hotel Kuantan di salah sebuah Cafe di situ iaitu Angelo Cafe. 

Persiapan dan Dekorasi ringkas untuk sambutan hari jadi Irfan
Bertemakan Mobile Legend,  namun kerana majlis Hari Jadi ini dibuat saat akhir,  kononnya untuk memberi surprise kepada Irfan,  namun tidak menjadi di saat akhir.  Ini atas asbab,  Irfan telah melihat status whatapps ibunya iaitu kakak saya yang berbunyi 'waiting birthday 🎂 boy 👦'. 

Itu bahaya media sosial,  cepat sahaja boleh dikesan.  Kebetulan pada hari tersebut Irfan mempunyai kursus pengawas di sekolah dan membawa telefon bimbit beliau. 

Antara detik dan gambar yang sempat diabadikan
Menu Western dipilih untuk majlis sambutan hari jadi Irfan Ezhairy kali ini. 

Rakan-rakan Irfan turut dibawa.  3 orang lagi tidak dapat hadir kerana mempunyai program sekolah yang lain. 

Wajah-wajah kegembiraan masing-masing 

Ruang restoran yang luas dan bercermin, menghadap jalan besar Bandar Kuantan. Cafe ini amat sesuai untuk sambutan hari lahir untuk mereka yang mencari tempat sambutan hari lahir atau makan istimewa di Kuantan.


Bergambar sebelum potong kek,  lihat aksi kanak-kanak dalam gambar ini

Kanak-kanak paling gembira,  kerana selepas sesi makan-makan ialah mandi kolam. Hidangan set Western ini termasuk set chicken chop atau fish and chips,  kordial sirap laici, sup kentang dan roti berserta Mentega anchor juga dessert iaitu kek strawberi bersama sos strawberi. 

Pilihan lain ialah nasi ayam hainan steam atau roasted.  Zara memilih nasi ayam termasuk kakak saya,  iaitu ibu Irfan Ezhairy.


Antara menu hidangan untuk majlis ini 
Alhamdulillah semua berjalan lancar,  walaupun ada peristiwa kelakar iaitu salah letak lilin di kek.  Namun mujur Irfan Ezhairy tidak suka lilin 'Firework'  maka tiada masalah lilin itu di terbalikkan.


Gambar jelas sambutan hari jadi Irfan Ezhairy di Angelo Cafe,  Grand Darul Makmur Hotel Kuantan 


Selesai majlis makan-makan,  masa untuk kanak-kanak mandi kolam.  Zara dan Harris tidak turut serta untuk mandi kerana cuaca yang sejuk dan hujan rintik. 

Untuk Irfan Ezhairy selamat hari lahir ke 11 tahun semoga berjaya di dunia dan akhirat. 


Berikut ialah video ringkas sambutan hari lahir Irfan Ezhairy yang ke 11 tahun untuk tatapan anda. 


Terima kasih. Tiada ulasan:

It's Me

Foto saya

BLOGPRENEUR.  

Pencinta,  penjual dan penghasil produk dari bahan Semulajadi. 

Pengalaman perbankan, insurans & takaful. 

Sedang berusaha mengamalkan diet lebih sihat dan ilmu dalam pemakanan serta kesihatan juga keusahawanan. 

Founder Crunchy Flakes by QK,  Original Body Scrub, Hair Gone, Carboness Powder & BLACK SCRUB. 

Sebarang pertanyaan atau jalinan kerjasama sila email ke

qisyakhadeeja@gmail.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...