Jumaat, 4 Disember 2015

ULAMAK SEDUNIA KELUARKAN FATWA SOKONG TURKI
Assalammualaikum wbt dan salam sejahtera. Salam Jumaat yang penuh berkah.

Ketika dan saat ini POPULAR kisah Negara TURKI yang terkenal dengan kehebatan Presidennya ERDOGAN yang melalui KRISIS dengan negara RUSSIA berikutan TURKI telah menembak jatuh JET RUSSIA setelah memberi beberapa amaran untuk tidak melalui ruang udara TURKI.

Lupakan tentang perkara itu kerana negara BARAT  seperti US dan RUSSIA memang terkenal dengan EGOnya dan tidak menghormati negara ISLAM atau negara kecil lain, tetapi sebagai umat ISLAM tentu sekali kita perlu menyokong negara ISLAM TURKI , kerana RUSSIA kini telah melancarkan SEKATAN EKONOMI ke atas TURKI.

Cukup dengan nasib sengsara yang tidak diketahui keputusannya dan bagaimana keadaan PRESIDENT SEBENAR MESIR DR.MURSI,(Ikhwanul Muslimin) bumi ANBIYA itu, untuk masa ini kita sebagai manusia terutama beragama ISLAM haruslah bersatu padu dan membantu serta MENYOKONG TURKI 100%. terutama dari segi EKONOMI.

Belilah BARANGAN BUATAN TURKI terutama jika anda adalah PENCINTA MAKANAN SUNNAH.  Pilih barangan buatan TURKI berbanding buatan IRAN atau sekutunya.

Jika anda ingin bercuti pergilah ke negara TURKI yang terkenal dengan sejarah RAJAnya yang AGUNG iaitu AL-FATEH yang amat popular diceritakan kisahnya oleh Rasullah SAW, sebelum baginda mangkat dan bagaimana sahabat baginda Nabi yang sanggup dimakamkan di Turki demi untuk mendengar derapan tapak kaki pahlawan-pahlawan RAJA AL-FATEH itu.

Sebagai sebuah negara di bawah kepimpinan ERDOGAN yang amat saya kagumi, dan kerendahan hati negara TURKI yang sudi MEMULIAKAN JENAZAH AHMAD AMMAR , seorang pelajar MALAYSIA yang meninggal di dalam kemalangan di TURKI dan dikebumikan di makam terpilih iaitu MAKAM EYUB SULTAN yang turut menempatkan jasad sahabat Nabi.

Kepimpinan ERDOGAN di puji kerana terkenal banyak membantu anak-anak yatim dan ibu tunggal serta membantu negara-negara islam tertindas termasuk SYRIA dan PALESTIN. Malah menteri-menteri TURKI dibawah pemerintahan ERDOGAN juga di puji kerana keprihatinan mereka terhadap pelarian dari SYRIA, ROHINGYA, kemiskinan Afrika dan pelbagai lagi.

Ketika kebanyakkan pemimpin islam dunia hanya mengutamakan kepentingan diri, gilakan harta dan kuasa semata-mata, ERDOGAN adalah satu-satunya pemimpin ISLAM yang terlihat paling berkaliber.

Turut di katakan bahawa SURAH AL-KAHFI, iaitu surah terkenal mengenai FITNAH AL-DAJJAL bersangkut paut dengan negara TURKI ini. Di mana di negara ini dikaitkan dengan SISTEM KHALIFAH ISLAM.

Dimana sistem KHALIFAH ISLAM ini sedang TIDUR PANJANG DI TURKI (AL-KAHFI dikaitkan dengan fenomena tidur yang panjang).

Berpandukan prinsio "dimana kita tidur, di situ kita akan bangun", dikatakan bahawa di TURKI jualah ISLAM akan bangun. Maka wajar untuk kita sama-sama menyokong TURKI dan ERDOGAN keraja janji ALLAH bahawa ISLAM HANYA AKAN TIDUR TETAPI TIDAK AKAN MATI.


** Kenyataan BERITA di bawah ini :-

"QATAR, Selasa – Kesatuan Ulama Muslimin Sedunia yang diketuai oleh Prof Dr Yusof Al-Qaradawi hari ini mengeluarkan fatwa kewajiban menyokong dan membantu produk dan ekonomi Turki.


Umat Islam juga diseru berdiri teguh bersama pendirian Turki dalam isu-isu terkini.

“Kesatuan Ulama menyeru umat Islam sama ada individu, syarikat dan kerajaan, untuk bersama-sama dengan pendirian Turki dalam isu-isu terkini, dan wajib menyokong produk Turki, membantu ekonominya dalam apa jua bentuk, sebagai merealisasikan persaudaraan kemanusiaan dan amal yang sama,” kata pihak kesatuan dalam satu kenyataan, lapor agensi berita Turki, Anatolia.

Kenyataan itu berkata, Kesatuan Ulama mengikuti perkembangan terkini keadaan kekacauan dan huru hara yang berlaku di Syria, dan apa yang dilakukan oleh Zionis Israel di Palestin.

“Kejadian minggu lepas (pencerobohan ruang udara Turki) adalah satu provokasi Syria dan Russia yang memaksa Turki menembak jatuh jet pejuang Russia dan menarik Turki ke medan peperangan, sehingga berlaku pemboikotan Russia ke atas barangan buatan Turki.

“Kesatuan Ulama meminta masalah ini diselesaikan dengan baik dan diplomatik.

“Umat Islam diseru berdiri teguh dengan Turki di atas pendirian tegas Turki dalam isu-isu umat Islam terutama isu Syria yang berdepan dengan pemimpin zalim Bashar Asad yang telah membunuh ribuan rakyat dan menghalau jutaan yang lain.

“Sokongan kepada ekonomi Turki wajib dilakukan atas dasar persaudaraan iman. Umat Islam perlu bersama dalam satu saf seperti yang digalakkan oleh ayat-ayat Al-Quran dan hadis baginda SAW.

“Oleh itu, Kesatuan Ulama menyeru negara-negara Islam, rakyat dan syarikat-syarikat, individu-individu, menyokong barangan Turki dan menguatkan ekonominya dengan semua cara termasuk pelancongan.

“Tidak boleh meninggalkan Turki bersendirian kerana apa yang dihadapi Turki hari ini adalah kerana pendiriannya bersama kebenaran dalam isu-isu umat Islam di Syria dan Palestin dan umat Islam lain di Somalia, Myanmar, Iraq, Mesir dan Libya dan semua yang ditindas seluruh dunia,” kata kenyataan itu.

– Agensi
Marilah kita bersama-sama bersatu padu menyokong Negara TURKI dan KEPIMPINAN ERDOGAN. 


Beli PRODUK TURKI dan jika ingin melancong pilihlah negara ISLAM, TURKI. 

Terima kasih.


Tiada ulasan:

It's Me

Foto saya

BLOGPRENEUR.  

Pencinta,  penjual dan penghasil produk dari bahan Semulajadi. 

Pengalaman perbankan, insurans & takaful. 

Sedang berusaha mengamalkan diet lebih sihat dan ilmu dalam pemakanan serta kesihatan juga keusahawanan. 

Founder Crunchy Flakes by QK,  Original Body Scrub, Hair Gone, Carboness Powder & BLACK SCRUB. 

Sebarang pertanyaan atau jalinan kerjasama sila email ke

qisyakhadeeja@gmail.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...