Jumaat, 6 Januari 2017

Belajar Fb Ads


December 2016:-Kak SUZANA Baru-baru ini bercuti di Jepun sekeluarga 
Assalammualaikum dan salam sejahtera. 

Bagi anda yang mengikuti Blog ini dari awal,  pasti tahu insan yang membawa saya ke bidang blogging ialah Kak SUZANA Mohd Ramli. 

Kak SUZANA Mohd Ramli ialah sahabat yang saya kenali ketika saya mencari rezeki di CIMB dan belia merupakan officer saya dan seterusnya muncul sebagai Penolong Pengurus Cawangan CIMB BANK yang terkenal dalam bidang 'referral' jualan. 

Ketika di CIMB BANK,  Kak SUZANA adalah antara paling top jualan produk bank dari segi referral sepanjang tahun.. Ia bermula dari tahun 2005 sehingga beliau mengambil VSS dan memberikan tumpuan kepada Multi Level Marketing (MLM)  atau kini semakin dikenali dengan Sajidah Marketing. 

Belajar membuat Blog dan kesedaran blogging yang dibawa oleh kak Sue akhirnya saya mula berblogging. 

Kak Sue juga pada permulaan perniagaan MLM ini turut menggunakan Blog sebagai medan utama memperkenalkan bidang Hai-o beliau.  Dari Blog beliau semakin dikenali dan kemudian menggunakan medan sosial media seperti Facebook dan instagram. 

Kini dari agen biasa,  Kak Sue kini berada di pangkat tertinggi dalam MLM di Sajidah Marketing (Hai-O)  dan muncul sebagai CDM yang berjaya. 

Antara teknik paling membawa kejayaan kepada Kak Sue bagaimana beliau mula memperkenalkan Hai-o di Brunei ialah Kak Sue mula belajar mengunakan FB Ads. 

Ketika menikmati sarapan pagi di Kuantan pada tahun 2014, kak Sue berkongsi info beliau mengeluarkan budget sebanyak RM1000 untuk iklan beliau sebagai agen Hai-o di Brunei menggunakan Fb Ads ini. 

Cerita Kak Sue target iklan itu ditujukan hanya kepada Brunei dan FB Ads itu muncul di Facebook mereka yang tinggal di Brunei seperti yang direkodkan oleh Facebook. 

Berduyun-duyun yang mula menghubungi dan semenjak itu,  Kak Sue makin popular dan jualan kumpulan dan agen Kak Sue di Brunei juga terus meningkat sekaligus menjadikan Brunei seperti rumah ke 2 Kak Sue.  Alhamdulillah. 

Saya masih ingat kata kata Kak Sue pada tahun 2014, Kak Sue keluar budget untuk iklan RM1000 sahaja tapi Kak Sue dapat pulangan RM10, 000.

Kini saya sendiri melihat ia lebih dari RM10, 000 pulangan itu. 

Facebook Kak Sue kini setiap hari meriah.. Di penuhi setiap jadual yang padat dari Johor ke Seluruh Malaysia,  Sabah,  Sarawak dan Brunei. 

Kagum saya melihat kejayaan demi kejayaan beliau.

Kak Sue dan anak anak serta suami bercuti di Jepun Baru-baru inu

Malah beliau tetap punyai waktu memasak dan bercuti bersama keluarga. 

Bulan December 2016 yang lepas,  Kak Sue bersama suami dan anak-anaknya bercuti di Jepun yang terkenal dengan kos sara hidup dan barangan yang mahal. 

Bukan mudah untuk mengeluarkan duit pada ekonomi merundum ini kecuali insan yang bersungguh-sungguh bekerja kuat dan kini mencapai impian bergelar CDM pada tahun 2016.

Sempena tahun 2017 yang baru menjelma. 

Jika anda berminat memulakan bidang MLM dari serendah RM50 dan mendapat tunjuk ajar dari mereka yang bermula dari bawah dan punyai daya kepimpinan yang baik,  Kak Sue adalah antara insan yang paling disyorkan. 

Teknik jualan beliau tidak hanya memfokus produk mahal tapi juga produk serendah kurang RM30. 

Saya melihat bagaimana beliau membentuk kumpulan beliau sendiri termasuk kumpulan di Brunei. 

Hubungi Kak SUZANA Mohd Ramli di talian di bawah

016 845 3455

Dan mula membina kisah anda sendiri.. 

Untuk saya.. Masa untuk belajar mendalami FB Ads

TERIMA KASIH. 


Tiada ulasan:

It's Me

Foto saya

BLOGPRENEUR.  

Pencinta,  penjual dan penghasil produk dari bahan Semulajadi. 

Pengalaman perbankan, insurans & takaful. 

Sedang berusaha mengamalkan diet lebih sihat dan ilmu dalam pemakanan serta kesihatan juga keusahawanan. 

Founder Crunchy Flakes by QK,  Original Body Scrub, Hair Gone, Carboness Powder & BLACK SCRUB. 

Sebarang pertanyaan atau jalinan kerjasama sila email ke

qisyakhadeeja@gmail.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...