Jumaat, 11 September 2015

KHASIAT MINYAK KELAPA DARA ORGANIK @ Virgin Coconut Oil (VCO)

antara jenama minyak kelapa dara organik cold press pilihan saya

MINYAK KELAPA DARA ORGANIK COLD PRESS ialah BAHAN atau SUPPLEMENT yang wajib ada disetiap isi rumah.

Terdapat pelbagai kegunaan dan keajaiban MINYAK KELAPA DARA ORGANIK COLD PRESS yang kini digunakan diseluruh dunia sebagai UBAT DAN SUPPLEMENT AJAIB.

MINYAK KELAPA DARA ORGANIK digunakan sebagai sapuan kepada kulit untuk pelbagai masalah kulit dan juga sebagai makanan tambahan atau ubat untuk semua golongan termasuk bayi yang berumur setahun keatas, kanak-kanak , dewasa dan golongan tua serta pelbagai golongan pesakit.

Jika anda GOOGLE , VIRGIN COCONUT OIL anda akan mendapati terlalu banyak laman-laman web kesihatan di seluruh dunia MEMBICARAKAN KEHEBATAN DAN KEAJAIBAN MINYAK KELAPA DARA ORGANIK COLD PRESS ini.

Berikut adalah KEGUNAAN DAN KEBAIKAN SERTA KHASIAT MINYAK KELAPA DARA ORGANIK ATAU VCO untuk anda dan seisi keluarga.

1. MINYAK KELAPA DARA kebiasaannya adalah ORGANIK  kerana pohon kelapa hidup secara semulajadi. MINYAK KELAPA DARA mengandungi Vitamin E yang merupakan antioksidan yang bagus.

2. Dengan menjadikan MINYAK KELAPA DARA ORGANIK atau VCO sebagai supplement harian anda ia akan mengurangkan risiko penyakit jantung.

3. MINYAK KELAPA DARA ORGANIK juga membantu meningkatkan kadar metabolisme badan.

4. Turut membantu menurun dan mengekalkan berat badan ideal dengan cara dan amalan yang betul serta diet yang sihat.

5. MINYAK KELAPA DARA ORGANIK juga mempunyai sumber ANTI RADANG atau ANTI PARASIT . Ia mampu membunuh Virus, bakteria , kulat dan protozoa.

6. Minyak Kelapa Dara juga tinggi antioksidan semulajadi tanpa tambahan vitamin seperti minyak-minyak kecantikan lain di pasaran.

7. Lemak Tepu yang terdapat pada Minyak kelapa dara juga mempunyai rantainan sederhana dan mudah dihadam serta tidak membebankan organ pankreas.

8. MINYAK KELAPA DARA juga membantu menghalang pembentukan radikal bebas.

9. Dalam penghasilan Minyak Kelapa Dara , TRANS FAT yang bahaya tidak terhasil. TRANS FAT adalah  trans fatty asid yang beracun serta boleh membahayakan tubuh dan mendatangkan pelbagai penyakit.

10. Sumber semulajadi sebagai antivirus, antibakteria, antifungus dan anti protozoa.

11. Juga boleh digunakan sebagai pelindung kepada sinaran matahari semulajadi dan selamat.

12. Bahan makanan tambahan dan perlindungan untuk kelihatan awet muda, kerana MINYAK KELAPA DARA ORGANIK menghalang jangkitan kuman disamping mempercepatkan pembentukan sel baru pada kulit yang ketara.

13. Amat bagus untuk rawatan penyakit kulit termasuk EKZEMA @ EKSEMA dan PSORIASIS serta mereka yang sedang MENGHARUNGI TOPIKAL STEROID WITHDRAWAL (TSW).

14. Juga rawatan perlindungan untuk Kanser dan anti alahan atau histamine.

15. Mampu meningkatkan metabolisme badan kerana memberi makan kepada sel sekaligus menjadikan sel lebih bertenaga.

16. Juga membantu penyerapan vitamin dan mineral terutama untuk warga tua dan pesakit.

17. Sesuai untuk semua peringkat umur , dewasa, tua, kanak-kanak. Juga sesuai untuk mereka yang sihat sebagai makanan tambahan dan mereka yang berpenyakit sebagai ubat.

18. Amat sesuai sebagai rawatan untuk resdung, anti inflamasi, ekzema pada kanak-kanak , dewasa atau golongan tua. Juga sebagai rawatan masalah tiroid, rawatan untuk masalah kulit lain seperti jerawat, kedut , parut dan sebagainya.

19. Amat sesuai untuk rawatan rambut, kuku, siku dan tumit yang hitam, atau tapak kaki yang merekah.

20. Mengurangkan masalah hati kerana mengandungi asid lemak yang mengurangkan bebanan pada hati.

21. Juga rawatan yang baik untuk pesakit kencing manis dan diabetis kerana membantu mengawal kandungan gula.

22. Minyak kelapa dara juga amat bagus dalam rawatan masalah gigi, serta membantu menyerapkan zat-zat vitamin dan galian dalam tubuh sekaligus menguatkan tulang.

HARGA MINYAK KELAPA DARA ORGANIK adalah dari serendah RM19.90 untuk 250ml seperti gambar diatas.

Anda boleh mendapatkan MINYAK KELAPA DARA ORGANIK COLD PRESS di kedai organik, farmasi, pasaraya atau pun boleh membeli MINYAK KELAPA DARA ORGANIK ini di STOKIS COSWAY berdekatan.

Jadikan MINYAK KELAPA DARA ORGANIK sebagai ubat dan supplement untuk seisi keluarga.

Minyak kelapa dara juga sesuai diberi kepada kanak-kanak yang  aktif atau sedang demam untuk mempercepatkan penyembuhan.

Sila pastikan anda tidak alah kepada minyak kelapa dara sebelum mencubanya. Walau bagaimana pun, jarang terdapat mereka yang alah pada minyak kelapa dara.


Anda juga boleh melakukan OIL PULLING menggunakan MINYAK KELAPA DARA ORGANIK. UNTUK PELBAGAI MASALAH KESIHATAN DAN KECANTIKAN.

Belajar melakukan OIL PULLING disini INGIN GIGI PUTIH DAN SIHAT?

Untuk membuat ubat gigi sendiri dengan bahan semulajadi menggunakan MINYAK KELAPA DARA di artikel ini BUAT UBAT GIGI SENDIRI

Selamat Mencuba.


Terima Kasih.
3 ulasan:

Eintan Nurfuzie berkata...

kelapa adalah antibiotik semula jadi.. byk kegunaannnya

Qisya Khadeeja berkata...

Benar Eintan. Jadikan Minyak kelapa dara, bahan wajib ada di setiap rumah.

Unknown berkata...

Utk kalestrol cmne,cara pengambilan nya cmne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...