Jumaat, 4 April 2014

TEMPAT MENARIK DI KUANTAN : JALAN-JALAN CARI MAKAN SAFARI PARK & NIGHT JUNGLE BUKIT GAMBANG KUANTAN PAHANG - PART 2

Ini adalah sambungan entry sebelum ini http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2014/04/tempat-menarik-di-kuantan-jalan-jalan.html


ini adalah tempat tram berhenti @ berehat.. ada mesin jual air ye dekat sini

mungkin kerana musim panas so.. air tak ada ye dalam kolah kecil ini.. tapi anak sedara i sempat lagi memanjat... mujur i suruh turun cepat-cepat

So. dibawah ini adalah gambar-gambar tempat dan binatang yang terdapat di safari park , bukit gambang , kuantan ini....














Disini juga terdapat farm horse... sebelah tempat makan sahaja...


Kami sempat lunch awal di safari park ini iaitu di Egyptian Market yang berdekatan Farm House , harga dan makanan di cafe ini.. bagi saya berpatutan dan rasanya oklah.. not bad... kami memilih set lamb briyani...

menu di sini


anak saudara bermanja dengan uncle nya...

kusyuk menikmati makanan

lamb briyani

Berdekatan Egyptian Market ini ialah Malayan House.. rumah zaman kita dulu-dulu.. time i kecik dulu merasa la sekejap duduk rumah papan @ rumah macam ini. .coz tinggal dirumah arwah nenek sekejap.. hehehhehe ... tetapi budak-budak zaman sekarang jarang merasa tinggal dirumah kayu @ papan ini...




siap ada ayam itik angsa malah buaian lagi ye.. dekat dalam rumah ini


pemandangan didalam rumah

so , kami meneruskan perjalanan didalam safari ini...



Actually kami sebenarnya tidak larat untuk melihat animal show.. kerana cuaca yang amat panas.. so kami decide untuk kembali ke rumah terlebih dahulu untuk kembali melihat show di waktu malam..

jadual show @ banting makluman show

Dibawah ini adalah gambar-gambar haiwan lain yang terdapat disini. .actually banyak lagi gambar haiwan yang i ambil. .tapi tak sesuai untuk dimasukkan semua eheheheh...








i paling suka tengok singa putih ini... suka sangat ke singa.. huhuhu





Sebelum pulang baru kami perasan ada sebuah lagi restoran didalam safari ini.. actually harganya juga tidaklah mahal sangat.. tapi kerana masih kenyang.. .kerana baru menikmati lunch awal.. so i setakat ambil gambar sajalah.... so, jika uols datang ke sini.. please be informed yang ada 2 ye kedai makan menarik disini.. huhuhu

Dibawah ini adalah gambar restoran @ kedai makan untuk pilihan anda...



harganya oklah.. tak lah mahal sangat.. tapi rasa i tak tahu ye...


 




berdekatan cafe ini diletakkan lakaran gambar "white lion"

 


Dekat sangat dengan restoran diatas.. sambil makan anda boleh cuci mata dengan melihat telatah "white lion".. inilah binatang paling i suka sekali di safari ini.. termasuk family i...



Dont worry.. seperti tempat lain.. anda juga boleh membeli souvenier yang dijual dikedai souvenier disini.. cantik-cantik souveniernya.. .so anda boleh lihat gambar-gambar souvenier yang di tawarkan di bawah ini...




Bimba Hill Gift Shop- kedai souvenier.. selepas anda turun saja escolator.. so anda boleh berjalan kehadapan sedikit dan terus ke car parking


Setelah penat berjalan dari pagi lagi.. dalam pukul 3 petang kami decide untuk pulang dahulu dan kembali ke sini pada pukul 8pm nanti.. kami sempat singgah di domino's pizza , Indera Mahkota untuk hitea... so petang hampir ke malamnya kami setakat menikmati steamboat yang dibuat sendiri.. jimat ok.... huhu

perencah steamboat yang biasa kami gunakan - actually kena tambah juga halia dan daun limau purut ye... dan perencah lain kalau nak sedap lagi la..

simple steamboat

Selepas solat magrib kami terus memecut ke night jungle.. tapi sayang tiba saja kami ke night jungle.. "the lost jungle show" baru sahaja tamat.. so kami tidak berpeluang untuk melihatnya... Jadi kami hanya berpeluang melihat "fire show" sahaja... Fire show ni agak menarik kerana.. pemain api utama untuk show ini. .sanggup turun kehadapan penonton secara dekat.. dan buat persembahan "live"... 2-3x lagi.. supaya setiap penonton boleh melihat dengan jelas.. so sila nikmati gambar-gambar di bawah..

 





Pemain fire show diatas.. sanggup turun berdekatan penonton untuk penonton menyaksikannya secara berdekatan

Selepas persembahan fire show.. kami pun bergambar dengan pemain-pemain fire show ini... persembahan yang menarik sangat.... so jangan lupa menonton persembahan ini ye.. jika datang ke sini








 So, ini saja untuk setakat ini.. terima kasih kerana membaca entry ini. .salam sayang dari saya.. luv! muahhhhzz!!!


****Dibawah ini pula adalah antara link tempat menarik lain di Kuantan...  untuk rujukan anda :-

1) Petrosains Kuantan - MASUK PERCUMA http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2014/05/tempat-menarik-di-kuantan-petrosains.html

2) http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/04/tempat-menarik-di-kuantan-pantai-balok.html

3) http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/03/tempat-menarik-di-kuantan-taman-gelora.html

4) http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/03/taman-tasik-bandar-kuantan-pahang.html



*** Bagi Anda yang mencari produk tubuh asli yang lebih selamat. Saya telah menghasilkan produk SKRUB TUBUH BADAN dari 100%  bahan-bahan alami yang selamat. Ia berfungsi untuk menanggalkan sel-sel kulit mati, memudarkan parut, mencerahkan badan dan menghilangkan bau badan (hanya perah limau nipis didalam bancuhan skrub anda).

Harga ORIGINAL BODY SCRUB ini hanya RM12 sebotol.

Untuk belian Whatapss ke 016 2762636  sekarang.

ORIGINAL BODY SCRUB hanya RM12 sebotol
Saya turut menghasilkan produk snek yang lebih sihat berbanding snek dipasaran sekarang. Ia diperbuat dari emping jagung asli, limpahan pelbagai kacang dan disalut rempah kari asli yang Kaw!!.. Sungguh sedap dan enak. Hanya RM12 sebalang. Hanya Wassap 016 2762636 untuk belian.


Crunchy Flakes hanya RM12 sebalang


2 ulasan:

siti hazreen berkata...

ada show...bestnya

qisya khadeeja berkata...

memang best ye siti...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...