Sabtu, 23 Februari 2013

Tempat Makan Best Di Melaka - Part 1

Hepi weekend uolssss....utk warga kota yg xtaw nak pi mana & dh boring pi Kuantan ..hahahaha.. & Port Dickson , jom p Melaka.. i taw uols pun dh berpuluh kali pi Melaka, dah la Melaka nihz Jem ala KL gak.. tapi ok la.. dr still duk melalut tgk benda yang sama kt KL tuhz..
bergambar bersama beca - sorry xde budget nak naik beca ye.. duit xcukup uhuk! huk!


A- Famosa
So, lepas tgk pic, utk ambil feel ala2 di Melaka, so untuk entry nihz i bg uols 4 dlu tempat makan best kat Melaka ye... hehehe coz i nk kuar ye jap lg uolsss... cuti-cuti nihz.. 

1. Asam Pedas Kota Laksamana
If uols nak cari asam pedas best mmg kat Kota Laksamana antara yg famous Asam Pedas Claypot Kota Laksamana dgn Asam Pedas Hajjah Mona . Tapi pic kat bwh nihz xsilap i la i mkn kat Asam Pedas Claypot kot... i nihz dh pening coz byk sgt asam pedas punya kedai kt Melaka yg kwn i kat Melaka bawak sampai xingat kat kedai mana i ambil pic, tapi yg i ingat laki pemilik kedai nihz chinese msk islam.. heheehehhe (dosa menipu ye.. baik ngaku..huahuahua) .. Rasa kat kedai nihz not bad la.. tp i lebih suka lg Asam Pedas Komando kt Taman Dagang Ampang tuhz... heheheeh.. opps sebelum terlupa, asam pedas di areas sini xbuka ye tgh hari.. buka dah nak ke mlm jek.. coz i pnh p cari kedai asam pedas best yg buka siang utk lunch  kt area sini.. mmg xde ye.. uhuk!

asam pedas ikan pari


asam pedas tetel @ daging berlemak

pe pun ambik pic dlu b4 mkn.. hahahaha

our menu...


licin...

sampai pejam2 mata i.. kekenyangan

2. Klebang Original Coconut Shake (berdekatan stesen minyak Caltex)
Kat sini mmg famous sgt coconut shake dia ye.. i rs coconut shake plng best kt Malaysia nihz Coconut shake nihz le... kt gerai nihz turut di jual kuih muih spt karipap, kuih koci, sardin roll, nasi lemak, mee goreng dll. Coz nama pun tempat femes.. so sendiri faham la client mmg ramai, tp dont worry services sini mmg cepat.. harga Coconut Shake kt sini dr RM1.50 (biasa punya), RM2 (ada ice cream), RM2.20 (Spesel punya). Ada 2 ye gerai, 1 utk tapau (berada kt tepi jln) & 1lg utk mereka yg ingin makan kat sini (gerai nihz kt dlm sikit jek).

nasi lemak & coconut shake.. kusyuk ye mkn..


nihz coconut shake bungkus punya.. tp xtaw la psl.. xckp kot.. so minum je gak kt kedai nihz. .hahaha sedap punya pasal. .wakakakakaka




3. Kuih Keria Haji Jalil Limbongan Melaka

Tempat nihz dekat jek dgn klebang yea (sblm klebang if uols dr Bandar Hilir) ,if uols nk rasa kuih keria lain dr yg lain & guna gula melaka sila lah sini ye mkn..serius kuih keria dia sedap wlu pun manissss yea.. .coz manisnya manis gula melaka....selain tuhz kat sini pun ada dijual laksa Limbongan .. kuih keria nihz di jual panas (coz laku sesgttttt) & mmg ramai peminat..kuih bijan pun ada di jual disini.. uols leh pilih samaada nak bungkus @ mkn sini.. so enjoy pic below..
pe pun i kn update status FB dulu ye.. hehehhe


kuih keria, kuih bijan , kuih keria & laksa limbungan

nyammmmmmm!!!!!

4. Cucur Udang Alor Gajah Melaka (Dekat Stesen Bas Alor Gajah)
Gerai nih terletak dkt Medan Selera Menggong Alor Gajah dkt Stesen Bas Alor Gajah jek.. Gerai no.1 yg tertulis Perniagaan Cucur Udang Alor Gajah. Spesel ttg cucur udang nihz.. semua benda dia campur , fish cake, sosej, nugget, timun, sgl bgi la.. tp fish cake dia best taw, malah popia pun dia campur.. wakakakakak..kuah dia my taste!... Harganya murah jek dlm RM4 utk 2org mkn.. serius best!! tp beter uols mkn sini je la ye.. coz klu bungkus kurang sedap la.. i pnh bungkus bw blk KL, xsedap ye coz dh xrangup & fresh. Yang pasti tempat glamer sure rmi client ye... hrp maklum...huhu

nih pic dr dekat ye...
nyammmm! RM4 sajork
So uols ini sajork ye .. utk kali nihz.. mcm biasa nnti i wat entry Tempat Makan Best Melaka Part 2 plak ye.. .Enjoy ur weekend ok...smile alwayzzz! luvvvvvv!


Sambungan Artikel Part 2 yang ditulis pada April 2016 di link ini TEMPAT MAKAN BEST DI MELAKA PART 2 - SAYYID ANTIQUE AND CAFE


**** Saya akhirnya berjaya mengeluarkan produk makanan sendiri yang lebih kepada snek .. dipanggil CRUNCHY FLAKES by Qisya Khadeeja.. Ia hanya berharga RM10, diperbuat dari flakes asli gred A, rempah-ratus, kekacang dan daun kari.. amat sesuai untuk anda yang diet. .malah amat digemari oleh semua golongan.. anak saudara saya juga menyukainya.... Jika anda berminat untuk membelinya .. just whatapp sahaja ke 0162762636.. ia adalah produk yang dibuat dan dipasarkan oleh saya sendiri... terima kasih....


**** INGINKAN SESUATU YANG LEBIH SIHAT UNTUK KUDAP-KUDAP?

*** MUAK MENIKMATI MAKANAN MANIS DAN TINGGI GULA?

*** PEMINAT KACANG DAN EMPING JAGUNG?

*** RASA KARI KAW! YANG SUNGGUH SEDAP.. 

CRUNCHY FLAKES BY QK di perbuat dari emping jagung asli, dilimpahi pelbagai kacang enak dan diliputi rempah kari Kaw! yang sungguh sedap.

Order sekarang hanya RM12 sebalang.


Crunchy Flakes By QK hanya RM12 sebalang

limpahan emping jagung, kekacang enak, dan rempah kari kaw yang sungguh sedap dan enak

CRUNCY FLAKES .. buatan saya... berminat hubungi dan whatapp saya, Qadeeja 0162762636... tqvm

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

baju ketat le memasing....
elokkan lah sket penampilan tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...