Jumaat, 22 Februari 2013

Gunakanlah Kayu Sugi & keburukan berus gigi yea...

Salam Pagi Jumaat yang berkat. ... uols.. i nihz baru la rajin guna kayu sugi sejak 1mth nihz.. tp sejak i terbaca last wex ttg keistimewaan kayu sugi i terus lg rajin guna ok.. uols pun meti akn segera mncari kayu sugi nihz lps baca entry nihz... so teruskan membaca.. ahahahhahaha
pic kayu sugi i ye uolsssss.....
ok.. uols taw x antara khasiat kayu sugi & keburukan berus gigi yang kita guna?..

1. Kesan pencemaran pada gigi (plak)  tdk boleh di bersihkan dgn berus gigi, ubat gigi @ pencungkil gigi & sbgnya? kecuali dgn kayu sugi ok..... 

2.untuk mencuci gigi sebersih-bersihnya & mendapatkan elektron (untuk mengelak & menghapuskan plak) uols kn guna kayu sugi, xpyh la ssh nk gosok semua batang gigi anda dgn kayu sugi nihz yea... coz if uols gosok 2-3 batang sajork pun elektron tuhz.. dh mengalir ke keseluruhan gigi gitew... (that why la i tgk time kat Mekah, diaorg nihz just gigit2 kayu sugi yg  kecil halus itewwww)

3. tetapi bagi kes gigi tidak rapat, uols kena la gosok gak kt gigi yg xbersentuhan @ rapat itew, cz elektron hanya mengalir dgn gigi yg rapat sajork. .so klu gigi yg berlubang sakit, cabut tuhz.. pepandai ler gosok lebih2 kit yea.. gigit2 kayu sugi tuhz uolsss... di samping gosok gitew....

4. Plak di bahagian belakang pun ttp tertanggal uols.. wlu uols just gosok bhgn hadapan gigi, insyaallah...coz kuasa elektron tuhz... that why berus gigi dgn kayu siwak nih xpyh la ssh2 sehingga mencapai seluruh mulut sampai geraham belakang tuhz... kecuali lah geraham uols tuh problem & gigi uols problem ok cz nama pun elektron kanzzz??...

so uols selain itew... berus gigi kita juga di buat drp berus & linen plastik yg mudah memerangkap bakteria, that why doctor-doktor gigi advisce tukar berus gigi setiap 2mth even berus gigi uols cantik lawovogue lagi.. coz wlu berus gigi tu  nampak msh baru, tp ia tetap boleh memudaratkan kesihatan gigi, dah lah tuhz xtaw plak berus gigi tuh, linen tuh di buat dr barang halal @ tidak yea....

so pic di bawah i kebas dr blog dibwh yea.. kasi korg takuttt sikit.. .hahahahaaa... 

kesan pencemaran pada gigi 
Kuasa Elektron

mcm i uols.. mmg krg selesa cz dh biasa pki berus gigi & ubat gigi Sensodyne yg berangin gitew... so bila pki Kayu Sugi nihz rasa kurang best! jd i just pki kayu sugi nih bila bangun dr tidur, lps solat subuh dh breakfast baru i gosok gigi dgn ubat gigi sensodyne yg biasa i guna... lps tuhz klu time nak solat klu i igt bw kayu sugi nihz. .jst gosok2 je gigi depan @ mana2 uols nak cz elektron kanz.. kejap je uols.. xsampai 1 minit pun... lps nih i nk p cari kayu sugi yg kecil.. sng lepas mkn msk toilet gosok2 jek. coz kayu sugi yg i gn nihz agak beso ok...

nk guna kayu sugi nihz sng je.. bg yg pemalas, kdg2 i pn sama (bg kayu sugi beso),  ketuk jek ujung kayu sugi tuh dgn lesung batu kasi terurai dia punya kayu tuhz... ala jadi mcm berus.. kalu uols rajin di samping btambah kuat gigi, uols cabut je keliling kayu sugi tuhz kulit dia dgn gigi kita.. .xsusah pun... tp sebelum nk wat mcm tuh... sila rendam 10minit kayu sugi tuh dlm air ok.. (ujung kayu sugi tuhz je).. so lepas tuh u ouls leh la guna... 

pesanan i.. letak kayu sugi uols kt kwsn kering, cz if kena air @ lembab senang naik lumpur ijau tuhz kt kayu sugi uols nnti.., xpun letak dlm bekas plaktik..  nak guna kayu sugi tuhz basahkan dulu ujung kayu tuhz.. supaya lembut... & bersih... ok la uols.. c u next entry yea... luvvvv!!!


Untuk tips bersugi anda boleh membaca artikel Ini Tips Untuk Anda Yang Baru Belajar Bersugi


*****semua maklumat & pic di atas tuhz i kebas dari link @ blog ini.. http://fikirdanrisau.blogspot.com/2009/05/normal-0-false-false-false-en-us-x-none.html sila baca link ini untuk lebih maklumat yea.. coz i just ringkaskn sajork...


*** Bagi Anda yang mencari produk tubuh asli yang lebih selamat. Saya telah menghasilkan produk SKRUB TUBUH BADAN dari 100%  bahan-bahan alami yang selamat. Ia berfungsi untuk menanggalkan sel-sel kulit mati, memudarkan parut, mencerahkan badan dan menghilangkan bau badan (hanya perah limau nipis didalam bancuhan skrub anda).

Harga ORIGINAL BODY SCRUB ini hanya RM12 sebotol.

Untuk belian Whatapss ke 016 2762636  sekarang.

ORIGINAL BODY SCRUB hanya RM12 sebotol
Saya turut menghasilkan produk snek yang lebih sihat berbanding snek dipasaran sekarang. Ia diperbuat dari emping jagung asli, limpahan pelbagai kacang dan disalut rempah kari asli yang Kaw!!.. Sungguh sedap dan enak. Hanya RM12 sebalang. Hanya Wassap 016 2762636 untuk belian.


Crunchy Flakes hanya RM12 sebalang


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...