Selasa, 5 Februari 2013

Jalan-Jalan Cari Makan Kuala Terengganu - Riyaz Heritage Marina Resort & Spa


View Chalet Kami .. Deluxe Room (ni 4 bilik ye, 2 kat atas & 2 kat bwh)
View dalam bilik.

Fuiyooooo! serius resort nih mmg cun & mendamaikan.. Pemandangan dalam Resort nih mmg sangat cantik....(kalau tidak, xkan mungkin sampai 3x i menjejakkan kaki di resort ni pada tahun 2012 (Feb, June & July ). 1st time i p dgn my fren, 2nd time dgn my young sis & my parent & 3rd time dgn my young bro & his wife also my young sis. Sampaikan my bff siap pgl i "Duta Riyaz Heritage" lg dlm my fb.. hahahaha...Kedudukan Riyaz ni mmg strategik, ia dekat dengan Lapangan Terbang Terengganu, Taman Tamadun Islam (Masjid Kristal kat sini la) , Mydin Mall (Beso sgh Mydin Mall ni ye.. xsilap Mydin plng besor kot.. hahaha.. mknn kt food court sini pn not bad.. ok lah..harga pn murah) dan juga berdekatan dengan tempat2 makan yang best & glamer. Malah pada waktu malam anda boleh menikmati keindahan Pemandangan Bandar Terengganu dari Resort ini sahaja terutama dari Verandah Restaurant. Pakej menginap disini turut di sertakan dengan "welcome drink" (sori pic i xsave la plak) & fruit basket. Resort ini juga turut di lengkapi free sauna & gym (i x p pun gym dia tp sauna i merasa la sekali je masuk...huhuhu).


berjalan menuju ke my chalet

view salah sebuah chalet kat resort ini


Sempat lepak dgn anak sedara i, Irfan ye kat sini.. ahahaha

bergambar bersama adik perempuan i...

berposing bersama adik lelaki i, anak & isterinya

serius cantikkan view resort nih.. penuh pokok-pokok menghijau

Bergambar bersama anak buahku Qasrina


View di dalam Resort juga ni ye.. mmg berdepan dgn pantai @ pulau nihz pn i xtaw ye.. hahaha

Bergambar di salah sebuah chalet di Resort ini

ni pun pic salah sebuah chalet di sini
sempat berposing di depan swimming pool
sempat mandi lagi kt swimming pool
So setelah puas round satu resort menikmati pemandangan yang indah & meng"SeXy" kan kulit... so time untuk memanjakan perut setelah puas mencuci mata... so antara tempat kami dinner sah-sahlah dalam hotel yea.. .iaitu Verandah Restaurant.. nah tgk pic2 kat Verandah kat bwh nih yea.. .hahaha.. yg pastinya pic i lg byk dr pic view Verandah.. kwang!kwang! harussssssss lahhhhh gitewwww! wakakakakaka
Dinner di Verandah Restaurant - Belakang tu view Bandar Terengganu ye mmg nampak jelas & cantik sgt di waktu mlm
antara menu dinner yang boleh didapati di Verandah Restaurant
Qasrina xsabar nak menikmati lemon cheese Cake

i mmg suka makan pizza & pizza kat sini mmg best

adik lelaki i & adik ipar i lebih suka makan nasi goreng.. nasi goreng kat sini pn best ye
sempat berposing dengan my pizza , belakang tu view bandar Kuala Terengganu, sgh cantik ye...
Supper - Kopi tu murah je.. .dlm RM3-RM4 jek.. ubi rebus tu RM4.50 Je ye.. (Ni kat cafe kat dlm Riyaz nih.. i xingat la plak nama cafe nihz.. search website Riyaz pn xjupe...dh lama p kata kanz.. hahahaha sori yek!)

sedapnya ubi rebus mkn dgn kelapa muda parut
Teruskan menikmati pemandangan dalam Verandah Restaurant di Riyaz

sempat posing "senget' lagi.. hahaha
kalau breakfast agak lewat, matahari dah naik ye dari pantai @ pulau kat depan resort nihz
Antara pilihan makanan yang di sediakan untuk breakfast
pilihan menu yang ada untuk breakfast
Hiasan Dalaman Restaurant ni mmg banyak white colour
view dalam Restaurant ni pun mendamaikan
bagi i, rasa makanan di sini untuk breakfast biasa saja,, tapi makanan untuk dinner yang beli ala-carte tu mmg best

Ruang terhidangnya pilihan makanan untuk breakfast

menikmati breakfast- nasi dagang kat sini ok not bad rasanya

my parent tgh breakfast sambil melayan cucu tersayang
i tgh menikmati breakfast dgn my young sis

Ilham yang nakal sampai 2x tuhz tambah nasi dagang (tanpa kuah), fav breakfast dia nihz yea


memang cun abis view kat sini bila matahari start naik ye.. kapal tuhz memang sentiasa berada disitu & xgerak2.. kira mcm monumen @ mercu tanda Riyaz trademark kot.. ahaks!.. sekali lagi pic nih bkn editing ye.. mmg kalu korg ambil pic dgn iphone jd mcm nihz... bermain dgn matahari kot.. so pic pn trs lawo...
Feb 2012- pic dalam bilik sebelum p dinner, kononnya nak ala arabian nite punya theme

Feb 2012 - kebetulan kami pergi Riyaz nihz pada malam Valentine so adalah persembahan lagu yang kami nikmati
bergambar dengan salah seorang staff Riyaz
Dalam Resort ini turut di sediakan perkhidmatan baggy untuk menghantar anda pergi ke lobby hotel @ kereta @ Verandah Restaurant @ kemana saja dlm resort ini .Perkhidmatan baggy nih free je ye..
June 2012- sempat tuhz posing dalam baggy bersama my young sis
Riyaz Heritage Marina Resort & Spa ini juga turut menyediakan perkhidmatan bot untuk anda yang ingin pergi ke Pasar Payang dan Taman Tamadun Islam dengan bayaran RM6 seorang pergi & balik (xsampai 5minit dah sampai ye) . Kami hanya bayar RM3 saja untuk pergi ke pasar payang (Coz nak rasa naik bot punya pasal) & lepas shopping berjam2 di Pasar Payang, my parent datang jemput kami dgn kereta untuk round bandar Kuala Terengganu. Kami sempat lunch kt Mydin Mall & shopping kat Mydin lagi tuhzz...hahahah.. Ais Batu Campur (ABC) & fruit juice kt Mydin Mall Food Court best ye.. mmg kaw & sedap, murah pn murah tp sadis.. spt biasa reason i.. pic xda coz i xambil la plak... hahahahahah
Bersama my young Sis & nephew menaiki bot ke Pasar Payang - Perkhidmatan ini di sediakan oleh Riyaz  dengan bayaran Rm6 pergi & balik
anak sedara i sempat lagi berlari2 kat resort nihz.. hepi lah tuhzzz
Antara tempat lunch yang best & berdekatan dengan Riyaz ni adalah dekat Pantai Teluk Ketapang, pantai ini berdekatan dengan Lapangan Terbang Kuala Terengganu je.
nama gerai makan ni Ikan Celup Tepung Ketapang ye...
Menu lunch kami di gerai ni
service di gerai ni ok la.. not bad.. makanan pun ok lah not bad...
otw blk ke resort lepas lunch i sempat singgah kt jeti ni yang berdekatan Riyaz, i pn xtaw la apa nama tempat ni.. tempat jual ikan kot... huhu. .dr gayanya lah... huhu


Coz i mengada2 nak makan seafood (biasa mkn seafood kt Tanjung Lumpur, Kuantan jek), so dinner seterusnya kami pergi ke Medan ikan bakar pantai Kelulut, Marang. Sini pun banyak tempat @ gerai makan glamer & sedap & harga pun berpatutan.
Antara Menu Dinner Kami
Serius Banyak Sotong Celup Tepung nihz.. sampai tapau ye bawa blk coz xabis mkn
xingat la plak nama menu nihz.. .hahahahaha
Ikan Siakap 3 rasa, tom yam dll
Kami sempat melawat Taman Tamadun Islam sebelum pulang, so antara tempat yang glamer kat Taman Tamadun Islam adalah Masjid Kristal.
bergambar bersama my young sis di depan Masjid Kristal
Dibawah ni plak pic kat yang i ambil kat lobby Riyaz Heritage..
bergambar bersama my young sis di kerusi kat lobby yang mengadap Pulau@ pantai yang panas itew (matahari tgh naik ye time nihz)
saja posing ala gedikz sambil pegang camera ye.. bila lg i nk mengada2 bergambar kanzzzz??? kuang!kuang!
serius silau ye.. kat lobby nihz.. tp coz nk tgk gak pemandanan yg cun & nak tangkap gak pic, rela i tahan mata i dgn tapak tgn i... so confirm mkn "Sexy" kulit uols lps pulang dr Riyaz ye....
Pic nih kat dpn Lobby taw.. pn no editing.. mmg cantik kanzz.. coz mmg viewnya cantik...
Setelah puas menghiburkan hati, mencuci mata di tempat orang, so masa untuk pulang ke tempat sendiri ye...... bagi uols yg nk taw lbh lanjut ttg Riyaz yg menawan ini.. anda leh p sendiri kt website Riyaz ye dkt www.ri-yazheritage.com. So Darlingz semua.. kt jupe kt next entry ok... so hope uols.. puas hati dgn sedikit cerita i kt Riyaz aka KT (Kuala Terengganu) nihz... luvvvvsssss!

pic yang di ambil ketika i menaiki baggy utk pergi ke lobby utk check-out.. cun kan view Riyaz nihz...
Memori di Riyaz nihz akn ku kenang ye.. insyaaalah ada rezeki i dtg lagi...
**** INGINKAN SESUATU YANG LEBIH SIHAT UNTUK KUDAP-KUDAP?

*** MUAK MENIKMATI MAKANAN MANIS DAN TINGGI GULA?

*** PEMINAT KACANG DAN EMPING JAGUNG?

*** RASA KARI KAW! YANG SUNGGUH SEDAP.. 

CRUNCHY FLAKES BY QK di perbuat dari emping jagung asli, dilimpahi pelbagai kacang enak dan diliputi rempah kari Kaw! yang sungguh sedap.

Order sekarang hanya RM12 sebalang.


Crunchy Flakes By QK hanya RM12 sebalang

limpahan emping jagung, kekacang enak, dan rempah kari kaw yang sungguh sedap dan enak

CRUNCY FLAKES .. buatan saya... berminat hubungi dan whatapp saya, Qadeeja 0162762636... tqvm



5 ulasan:

jejalan2je berkata...

actually itu my hometown. rumah parents saya di Seberang Takir dan tak jauh dari airport Kuala Terengganu. Anyway time awak berada di D'Riyaz tu tak explore satu restoran seafood yang terletak tak sampai 1 km dari resort tu. Nama restoran tu Deganu Seafood restoran. seafood banyak dan harga pun murah. set utk 4 orang makan RM20.kuah tomyam boleh refill tanpa caj tambahan.

jejalan2je berkata...

gambar yang awak berada di tepi jeti tu la tempat saya memancing ikan / kadang kala perhati orang pancing ikan masa zaman kanak2 (sekitar tahun 90-95 gitu la). dulu asalnya diperbuat daripada kayu.

qisya khadeeja berkata...

Wahhh!!! Bestnya!! Insyalah ada rezeki i pi riyaz i pi tmpt tu ye.. I dgr pn tliur ok..

qisya khadeeja berkata...

Sebenarmya tmpt nihz tempat apa? Jeti tuhz?

azmi mohd berkata...

nak dtg ke ri-yaz heritage? jom join ahli..http://www.xplorya.com/2014/06/ri-yaz-heritage-riyaz-royal-member.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...