Khamis, 7 Februari 2013

Tempat Makan Best di KL - Part 1


Tinggal di KL memang best, terutama sekali bg org single mcm i.. hahaha.. selain best utk cuci mata, release tension, byk tempat best lepak, KL mmg kaya dgn tempat makan best, dr yang murah ke yg mahal, dr western  ke middle east,  nk mknn jepun, korea, chienese?.. semua ada.. masakan indon, Thail pn ada.. janji duit ada ye..hehehehe…  so biarkan gambar bercerita…ahaks!, so antara tempat yang I suggestkan & pernah lepak & makan serta dapat "SIRIM" approval oleh perut i adalah seperti di bawah ye:-

1. Ikea , Mutiara Damansara
If uols nak makan Meat Ball paling glamer dekat kl, kt mana lg klu bkn ikea ye uols,dulu ada Daim Cake pn glamer habis, tp skrg Daim Cake dh discontinue.. tp choc cake ikea pn best. Makanan dekatt ikea ni selain pelbagai & byk choice, harga makanan di sini pun murah, meatball  Ikea dlm RM10 untuk 10biji, kek dia RM5.50, spageti dia dlm RM5, Capuccino dia best RM3, air mineral dia pun murah RM1 je spritzer 500ml, brokoli rebus ikea pun Rm4 saja 1 pinggan, mushroom soup RM3 sahaja.. dll lg.. ok special lg ttg ikea nih uols leh shoping brg rmh yg ala modern & parking pn mrh dlm RM1 saja sejam ye... tuhz rmi yg lepak sini...(if uols shoping kt Ikea dpt diskaun parking lg ye)

antara menu di ikea

my fav!

my fav menu meatball, egg tart, choc cake & cappucino

meatball spagetti & set meatball di datangkn dgn fries ye

nyam! xsabarnya i nak mkn!

Apple Crumble Ikea pn my fav ye

untuk mereka yg diet leh pilih menu Salmon ok.. pun sedap ye

Meatball Ikea nihz specialnya coz Sos dia mmg sedap cicah plak dgn rasberry@strawberry jem

Jan 2013 - menikmati makanan kat ikea dgn my bff Kak Sue& Awin.. dorg berdua nihz top Premium Beautiful Agent ye.. best x nampak brokolli rebus tuhz? RM4 sajork...

mushroom soup & popia pn best


2. Bumbu Desa (Indonesian Cuisine) - Klcc, The Curve, KL Festival City dll

Jika anda peminat masakan Indonesia, anda boleh try makan dekat  Bumbu Desa. My Fav Bumbu Desa Restaurant dekatt KLCC branch, kt Bumbu Desa branch len i krg sikit minat cz i don't know why i rsa mskn kt KLCC jauh beza best dr branch dia yg lain... Harga makanan kat sini boleh dikatakan mahal la kot... nak di bandingkan dgn Ikea.. hahahaahah... so enjoy je pic kt bwh ye...

pilihan mknn yg i pilih (tu buku menu kt sini)

sini pun terdapat byk pilihan jus ye

nihz plak cth set menu yang i makan kt Bumbu Desa, KL Festival City

nihz menu yg i nikmati kt Bumbu Desa, KLCC

View dlm Bumbu Desa, KLCC

3. Dapur Penyet - Indonesian Cuisine (Bandar Baru Ampang & Maju Junction)
I hnya pnh mkn kt Dapur Penyet, Bandar Baru Ampang sajork.. kt branch len i xpnh try. Tp the best menu kt sini mmg Ayam Bakar.. serius best.. kalau Wongsolo terkenal dgn kesedapan Ayam Penyetnya.. Dapur Penyet plak terkenal dgn kesedapan Ayam Bakarnya... so uolss.. plz try. .harganya jauh lebih murah dr Bumbu Desa & murah sikit dr Wongsolo. Setnya xsampai pn harga RM10 ye... berbaloi2 lg..so sinilah tempat ayam bakar paling best di KL kot.. kalau ikut harga..wakakakak

pemandangan kat kaunter Dapur Penyet, BBA
nihz set ayam bakar dgn nasi serta air suam yg xsampai RM10 tuhz ye uols

 view dlm Restoran Dapur Penyet, BBA

Ayam Bakar sini serius best!

tgk menu nihzzz.. mengancam kanzz? murah kanzzz?

sempat lg i posing dgn mknn i yea uolss.. ahaks!


4. Wongsolo - Indonesian Cuisine (Ampang, Bndr Tasik Permaisuri , Bangi, Kg. Baru dll)

Restoran Wongsolo nihz serius famous & serius sedap & perut i bg 5star lg ok.... terutama sekali menu set Ayat Penyetnya. (RM10.90) . Jus Alphukat (Avacodo) & Jus Mangga kat sini pun best sgt.. coz pekat & xmanis. Byk lagi ye menu2 yg menarik & best.. i suka sotong celup tepung, baby khailan, Balado Petai kat restoran nih... tapi sesadis2nya.. kebanyakan pic i mkn kt sini dh selamat i delete.. ahahaha.. so ada beberapa keping je pic Wongsolo yg i ambil dr my fb... jgn marah ye.. i nihz insan biasa... ahaks!- tapi restoran nihz mmg i advice sgt2 supaya uols bw family dtg mkn ok...harga makanan kt sini jauh lebih murah drp Bumbu Desa.. so rasa sure lagi sedap Bumbu Desa lah sesuai dengan harganya yang agak mahal tuhz... tp rasa mknn di sini still lebih sedap berbanding Indonesian Cuisine yang lebih krg je harganya dgn Wongsolo.

antara menunya.. sup sayur, tempe goreng, sotong celup tepung & jus mangga

nihz menu buka posa last yr... jus avocado & ayam penyet.. dlm pinggan tuhz ayam penyet & sambal sini mmg best..

5. The Coffee Bean & The Leaf  (TCB) - KLCC, Pavillion, Ampang Point, Mid Valley, The Curve dll
Serius! this place mmg my fav lepak & cuci mata.. (selain Pelita Nasi Kandar)..i luv TCB Latte especially Hazelnut Latte & semua Ice blended kat sini.. hahaha (tuhz yg i siap jd member card TCB lg tuhz)... ahaks! yang penting kat semua TCB yg i pi mmg ada cop halal Jakim ye...huhu.. Harga kat sini standard Coffee Bean yea.. Kalau minuman average RM10-RM18, makanan klu setakat biscutti @ muffin & cake RM3-RM10 jek.. yg berat2 tuh RM15 above...if uols nak cari tempat minum coffee , cappucino dan latte yang best sila datang sini...

Ice Blended, Latte, Muffin & Red Velvet Cake

sori yea.. i xigt nama cake nihz.. Tiramisu Cake xsilap ye.. hahaha. .yg tinggi tuhz Hazelnut Latte

nyammm ! antara salah satu menu pilihan ice blended yang ada.. punz xhengat pe nama ice blended nihz.. wakakakaka..
Nyam! Red Velvet Cake

Nihz menu time Chrismas ok.. i mkn nihz kt TCB,Genting Highlands

cheese cake
i sempat lg possing dgn my fav ice blended kt TCB, Genting Highland

Hazelnut Latte & spagetti

nyammmmm!
chrismass menu

nihz pun i xigt pe nama menu dia.. tp swissrole tu utk chrismas menu rsnya.. warna putih kt dlm pinggan tuhz bkn cream yea.. tp  low fat yogurt TCB

I luv this!

kat TCB pn ada disediakan magazine ye.. utk uols lepak & baca - nih kt TCB, Ampang Point

6. Pelita Nasi Kandar (Mamak Restaurant) - Ampang Park, Ampang Point dll
 Antara restoran mamak terkenal kt KL nih utk lepak adalah Pelita Nasi Kandar (UAI & group2 ustaz glamer len pn rmi lg selalu lepak sini). Kat sini ada free wifi, range harga mknn pn ok.. mknn yg glamer kat sini sah-sah la mee goreng mamak, roti nan & teh tarik...biasanya rmi client kt sini suka lepak2 bincang psl bisnes (especially MLM ye).

mee goreng mamak & teh tarik - abaikan ye sisa mee yg tumpah ats meja tuhzz.. nihz je pic yg i ada.. ahaks!

7. The Fish Manhattan - Ampang Park, Pavillion, Sogo dll

If uols nk rasa makanan ala2 kat Manhattan... uols leh try mkn kt sini.. serius different ye rasanya dgn sotong celup @  pe sajork seafood celup tepung kat Pahang @ Terengganu.. hahahahha... ok pic kat bwh antara menu yg ada kt sini ye....antara menu yg i suka kt sini termasuklah spaghetti olio ye.. tp pic xde.. i xpnh ambil.. lupa nk ambil.. cz Nazak sgt.. nk mkn.. smpi lupa ambil..hahahaha

antara menu yg di tawarkan


appetizer nihz sebenarnya dah selamat nak di habiskan baru i ingat nk ambil pic.. ahaks!hak!

i sempat posing dgn set Dory Fish & garlic butter rice i...

soup sini pn best... serius!

ni set Dory Fish & Rice
ok.. after this i continue part 2 plak tempat mkn best kt kl  ye... i kena p basuh baju & mandikan anak2 manja bulus (Meow meowww kesayangan) i yea  uolsss!!.. .ahakssss! sempat tuhz bgtaw... see u next entry for Tempat Makan Best di KL - Part 2 .

**** sambungan entry part 2 , nihz link dia ye...http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/02/tempat-makan-best-di-kl-part-2.html


**** INGINKAN SESUATU YANG LEBIH SIHAT UNTUK KUDAP-KUDAP?

*** MUAK MENIKMATI MAKANAN MANIS DAN TINGGI GULA?

*** PEMINAT KACANG DAN EMPING JAGUNG?

*** RASA KARI KAW! YANG SUNGGUH SEDAP.. 

CRUNCHY FLAKES BY QK di perbuat dari emping jagung asli, dilimpahi pelbagai kacang enak dan diliputi rempah kari Kaw! yang sungguh sedap.

Order sekarang hanya RM12 sebalang.


Crunchy Flakes By QK hanya RM12 sebalang

limpahan emping jagung, kekacang enak, dan rempah kari kaw yang sungguh sedap dan enak

CRUNCY FLAKES .. buatan saya... berminat hubungi dan whatapp saya, Qadeeja 0162762636... tqvm


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...