Isnin, 16 Jun 2014

Apa Lagi HATI Mahu????






Assalammualaikum wbt...



Kekadang kita sendiri tidak tahu apa sebenarnya yang kita mahukan dalam hidup ini.. lebih-lebih lagi bagi orang yang sudah lama hidup single… mingle….

Time xde calon… rasa nak kahwin.. bila berlambak calon. .rasa nak postpone kahwin.. tidak bersedia lagi mendirikan rumah tangga.. kerana rasa seperti best hidup single… tetapi bila melihat orang lain bahagia dengan suami @ isteri masing-masing  time tu jugak rasa nak sms sidia yang sedang  “close” nak bagi “hint”… I’m ready for serius relationship.. heheheheh..

Tapi itulah manusia.. bila sidia reply.. tanda “agreed”… cepat-cepat settledown.. kita pula melarikan diri.. memang “gedik” sungguh peel dan feel itu.. tapi sungguh kadang-kadang feel begitu bukan main-main…. Kadang-kadang memang itulah reality… tak sanggup rasanya melukakan dan memberi harapan palsu kepada insan lain…tak sanggup rasanya menjadikan insan lain pelepas sepi.. dan paling penting tidak sanggup melihat insan lain terluka….

Tapi kalau jenis manusia yang memang menghidapi feel jenis hati “gedik”… bila lihat orang yang serius untuk “setledown” melayan orang lain.. tahu pula kita nak jealous.. sedangkan kita sendiri sedar dan tahu.. kita takkan mungkin akan serius & settledown dengan sidia… lagi pelik.. insan lain yang dulu kita harapkan membalas dan melayan kita dengan baik.. tut-tut rajin plak melayan.. rajin plak whatapp segala… rajin plak menegur mengejutkan untuk bangun pagi… penuh pula ayat mengambarkan kononnya bersedia menjadi pasangan yang soleh dan solehah untuk kita.. siap bagi hint… supaya kita lebih matured dan baik dan bersedia membimbing kita… waduhhhh…. Mengapa bila hati dah tawar dan dah disi orang lain… . uols yang dulu malas melayan kami.. yang “gatal” melayan insan lain menyibuk dengan kami yang rasanya sudah terusik hati dengan insan lain… bertahun kami memberi peluang pada anda.. kenapalah time macam ini.. anda mesti tetiba ber”romantika” dengan kami?... aduii… helpzzzz!!!!

Pelik betul hati kita ini… kadang-kadang mudah boring, kadang-kadang kuat sangat.. .kadang-kadang lansung tak kisah… kadang-kadang….. langsung tidak tahu apa sebenarnya yang diingini..  lagi pelik… bila kita sendiri tidak tahu kita berubah jadi baik kerana diri sendiri.. atau kerana orang lain.. .kerana fesyen atau kerana ikhlas mencari keredhaannya…. Susah betul menjaga hati sendiri. .apalagi menjaga hati orang lain… kita selalu bercakap kita tetap akan pertahan pendirian diri.. tetapi kerana hidup kita didunia ini sah-sah bersandarkan orang lain juga baik dari segi kerjaya dan apa saja (nak mintak kerja pun kena orang suka personality kita termasuk pemakaian kita ok, kalau pakaian macam kanak-kanak lip lap-lip lap dengan warna terang benderang… try fikir siapa nak ambil bekerja especially jika dalam professional job walau taste kita pakaian warna ceria glitter seperti kanak-kanak)… kita tetap kena menyerah kalah untuk masa depan kita yang lebih baik mengikut kehendak dunia…. Walau tentu sekali sebagai orang islam… akhirat itu lebih penting….dan harus diutamakan.

Betul kata orang..” ONLY Strong man @ women can handle the broken women @ man”…. But untuk mendapatkan itulah yang paling susah… dan siapalah didunia ini mahukan insan yang tidak berpendirian ini… laksana lalang.. .untuk sesuatu yang serius dalam hidup… so jika anda akhirnya bukan pilihan dan ditinggalkan walau berjanji berubah fikiran dan sikap…. Sila terima dengan redha…. Berdoalah supaya anda tidak diketemukan dengan insan seperti anda suatu waktu dulu….Manalah tahu akan datang Allah balas balik kerana perbuatan anda suatu waktu dulu.. nauzubillah…..

Sekian sahaja entry kali ini.. Terima kasih kerana sudi membaca entry ini.. salam sayang dari saya.. luv!!! Luv! Muahhzzz!!!!

"I know when he's been on your mind  
That distant look is in your eye  
I thought with time you'd realize
 It's over over

 It's not the way I choose to live
 And something somewhere's got to give  
As sharing this relationship gets older older  
You know I'd fight for you  
But how I can fight someone who isn't even there
 I've had the rest of you
 now I want the best of you 
 I dont care if that's not fair 

 Cause I want it all
 Or nothing at all  
There's no where left to fall  
When you reach the bottom it's now or never
 Is it all Or are we just friends 
 Is this how it ends
 With a simple telephone call  
You leave me here with nothing at all"

All or Nothing by O-town

Tiada ulasan:

It's Me

Foto saya

BLOGPRENEUR.  

Pencinta,  penjual dan penghasil produk dari bahan Semulajadi. 

Pengalaman perbankan, insurans & takaful. 

Sedang berusaha mengamalkan diet lebih sihat dan ilmu dalam pemakanan serta kesihatan juga keusahawanan. 

Founder Crunchy Flakes by QK,  Original Body Scrub, Hair Gone, Carboness Powder & BLACK SCRUB. 

Sebarang pertanyaan atau jalinan kerjasama sila email ke

qisyakhadeeja@gmail.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...