Selasa, 9 Mei 2017

Tempat Makan Best Di Kuantan Part 44 :- DIM SUM ENAK di THE BLOSSOM Swiss Garden Beach Resort & Spa


Nasi goreng enak
Assalammualaikum dan salam sejahtera. 

Pernah menulis artikel mengenai The Blossom Chinese Restaurant yang terletak dalam Hotel Swiss Garden Beach Resort &  Spa Kuantan di link ini  Tempat Makan Best Di Kuantan Part 34 :- The Blossom Chinese Restaurant

Artikel kali ini berkongsi kelazatan makanan Cina terkenal iaitu DIM SUM di THE BLOSSOM Chinese Restaurant Ini. 

Baru menikmati DIM SUM di THE BLOSSOM ini semalam,  DIM SUM di THE BLOSSOM ini setanding rasa DIM SUM di Grand Continental Pahang atau dahulunya dikenali sebagai MS Garden Hotel Kuantan. 

Ini adalah artikel perkongsian terbaru mengenai DIM SUM di MS Garden Hotel atau Grand Continental Pahang baru-baru ini  iaitu di Jade Restaurant Dim Sum ENAK di Jade Restaurant Kuantan


Dim Sum ini campuran seaweeds
Sayang sekali saya tidak menyalin menu yang dipesan oleh kami sekeluarga. 

Maklumlah asyik berlaku pertambahan pesanan di tengah-tengah kami menikmati hidangan. 

Ada menu yang tidak puas makan menyebabkan kami membuat pesanan kali kedua. 

Antara pilihan dim sum

Bubur nasi di THE BLOSSOM ini juga enak,  kami memilih bubur nasi dengan campuran lotus seed. 

Antara Menu hidangan kami 
Oleh kerana setiap menu tiba dalam waktu berasingan maka ada gambar menu yang sempat saya ambil dan ada gambar menu yang terlepas,  maklumlah sambil makan sambil terkenang ingin mengambil gambar untuk diabadikan di Blog. 


Kuew tiaw kantonis
Selain dim sum,  kami turut menikmati masakan panas seperti kuew tiaw kantonis,  nasi goreng dan bihun yang digoreng garing di dalam minyak baru dituangkan kuah atau sos. 

Saya lupa nama menu ini
Rasa dim sum disini di kategori enak dan sedap. 

Saya sukakan pau arang @ charcoal berinti kastam dan pau cendawan berinti kacang hitam. 

Memang enak ingin kacang hitam dan disini sahaja saya menjumpai pau arang ini. 

Saya menikmati menu pau cendawan 2 pinggan seorang diri.  

Pau cendawan inti kacang hitam dan bun arang atau pau arang berkastard 
Harga dim sum disini dalam anggaran RM8-RM12 sepiring. 

Teh cina Jasmine dalam RM16 satu teko. 


Antara Menu hidangan kami yang sempat diambil gambar 
Oleh kerana masing-masing tiba pada waktu berlainan,  tiada gambar keluarga sempat diambil kerana semua sibuk dengan memesan menu dan menikmati menu yang telah siap dihidangkan. 

Antara hidangan kami nikmati
Untuk info hidangan dim sum disini dimasak sendiri oleh Chef The Blossom sendiri bukan frozen atau diambil dari luar.

Hidangan panas juga enak dan sedap.

Harga hidangan panas ini dalam lingkungan RM22 ke RM25.

Satu harga yang munasabah,  untuk plate dan pinggan besar yang boleh dinikmati 2-3 orang. 

Gambar kurang menjadi kerana ingin cepat dan semua tak sabar nak makan
Kami menikmati hidangan di sini pada hari cuti perayaan Hari Hol Negeri Pahang maka dim sum disini dihidangkan dari pagi lagi. 

Menu masakan panas pula dihidangkan bermula jam 11 pagi. 

Gambar keletah Zara
Seperti biasa semua Kusyuk menikmati hidangan.

Jika anda ingin menikmati masakan Cina enak dan dim sum hasil tangan Chef yang segar.

Anda boleh datang ke The Blossom Chinese Restaurant yang terletak dalam Hotel Swiss Garden Beach Resort &  Spa Sungai Karang ini.


Semoga artikel ringkas ini memberi anda inspirasi untuk salah sebuah tempat untuk menyambut hari jadi.

Restoran ini juga sesuai untuk meraikan apa sahaja keraian juga makan besar bersama keluarga.


Terima kasih.


** ini sambungan artikel seterusnya Pizza Tradisi ENAK Di Kuantan




Tiada ulasan:

It's Me

Foto saya

BLOGPRENEUR.  

Pencinta,  penjual dan penghasil produk dari bahan Semulajadi. 

Pengalaman perbankan, insurans & takaful. 

Sedang berusaha mengamalkan diet lebih sihat dan ilmu dalam pemakanan serta kesihatan juga keusahawanan. 

Founder Crunchy Flakes by QK,  Original Body Scrub, Hair Gone, Carboness Powder & BLACK SCRUB. 

Sebarang pertanyaan atau jalinan kerjasama sila email ke

qisyakhadeeja@gmail.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...