Rabu, 27 Julai 2016

KHASIAT MINYAK ZAITUN

Minyak Zaitun Palestin Pilihan Saya

Assalammualaikum wbt dan salam sejahtera.

Antara minyak paling popular didunia ialah Minyak Zaitun. Terdapat pelbagai pilihan minyak zaitun yang anda boleh pilih dan antara yang paling popular ialah VIRGIN OLIVE OIL atau minyak zaitun dara.

Dikatakan bahawa Virgin Olive Oil (minyak zaitun dara) ialah dari Ekstrak Pertama buah zaitun dan tinggi khasiat.

Buah Zaitun atau minyak Zaitun paling terkenal didunia ialah dari negeri SYAM atau Palestin kerana dikatakan pokok zaitun yang berusia beribu-ribu tahun ditanam dan berada di Palestin selain itu kandungan asid dalam minyak zaitun palestin adalah yang paling rendah.

Ini antara khasiat minyak Zaitun untuk anda :-

1.Baik untuk kulit terutama mereka yang menghadapi masalah Ekzema DAN alahan serta penyakit kulit yang lain termasuk psoriasis.

2. Untuk melembabkan kulit wajah dan awet muda, boleh disapu diwajah sebagai pelembab dan krim malam.

3. Sesuai sebagai sapuan untuk strechmark dan menghilangkan parut-parut degil.

4. Mengurangkan kedutan dan berfungsi sebagai 'krim anti penuaan'.

5.Juga sesuai untuk sakit lutut dan sendi, arthritis , terkehel dan sebagainya, hanya sapu dibahagian yang sakit sebelum tidur.

6. Untuk pesakit kanser dan leukimia, baca ayat-ayat RUQYAH dan amalkan minum sesudu besar minyak zaitun setiap pagi dan malam.

7. Sesuai untuk mereka yang gastrik, amalkan menikmati sesudu minyak zaitun sebelum sarapan atau makan apa-apa makanan.

8. Mereka yang menghadapi masalah penghadaman, usus bocor, buasir, sembelit digalakkan mengamalkannya termasuk mereka yang menghadapi masalah angin dalam badan.

9. Minyak zaitun Palestin juga adalah antara minyak sapuan bagi anda yang sedang mengharung proses Topical Steroid Withdrawal atau Ekzema yang teruk. Ia antara supplement wajib untuk kanak-kanak dan golongan dewasa yang menghadapi masalah ini.

10. Turut digunakan untuk rawatan gangguan jin dan saka serta sihir. Dengan amalan-amalan dan bacaan-bacaan tertentu dan disapu dianggota sujud dan tempat sakit.

11. Jika anda menghadapi sakit gigi dan gusi, anda hanya perlu campurkan minyak zaitun ini dengan sedikit garam (lebih elok garam pink himalayan), dan isi ditempat sakit.

12. Paling terkenal melebatkan rambut dan sebagai minyak rambut sekaligus melebatkan dan menghitamkan rambut.

13. Juga digunakan untuk memanaskan badan serta menguatkan tenaga batin. Boleh disapu dianggota sulit untuk menguatkan dan sebelum hubungan seks. Sesuai untuk lelaki dan wanita.

14. Bagi anda yang sensitif dengan minyak zaitun terutama dibahagian wajah atau minum terus, anda boleh mengamalkan menikmati minyak zaitun didalam masakan dan salad atau menjadi cicahan roti dan makanan lain, sungguh sedap.

15. Antara fungsi paling terkenal minyak zaitun ialah menurunkan kadar kolesterol. Dikatakan jika anda menambahkan minyak zaitun kedalam masakan berminyak dan berkolesterol, kesemua minyak akan menjadi sisa dan tidak diserap oleh tubuh. Wallahualam.


16. Campuran limau nipis tua dan minyak zaitun juga dikatakan boleh mengubati batu karang. Hanya perah jus limau nipis dan campur sesudu minyak zaitun dan campurkan dengan segelas air. Minum dan amalkan sehingga batu karang itu keluar atau pecah.

17. Jadikan minyak zaitun ini sebagai lotion atau bahan urutan untuk bayi anda berbanding lotion biasa yang terdapat dipasaran.

Dinasihatkan dan digalakkan anda membeli minyak zaitun keluaran Palestin, Turki atau Turnisia atau negara Arab lain untuk keberkahan minyak zaitun itu sendiri.


Semoga info ini bermanfaat untuk anda.

Terima kasih.

Tiada ulasan:

It's Me

Foto saya

BLOGPRENEUR.  

Pencinta,  penjual dan penghasil produk dari bahan Semulajadi. 

Pengalaman perbankan, insurans & takaful. 

Sedang berusaha mengamalkan diet lebih sihat dan ilmu dalam pemakanan serta kesihatan juga keusahawanan. 

Founder Crunchy Flakes by QK,  Original Body Scrub, Hair Gone, Carboness Powder & BLACK SCRUB. 

Sebarang pertanyaan atau jalinan kerjasama sila email ke

qisyakhadeeja@gmail.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...