Khamis, 25 September 2014

Pantasnya Waktu...







Assalammualaikum dan hai kepada semua pembaca blog saya yang tersayang... fuhhh... serius.. betapa cepatnya masa berlalu. .sehingga berapa bulan sahaja tinggal untuk kita memasuki tahun baru.. azam saya tahun ini dan tahun lepas masih belum terlaksana.. ohhhhh!!!!!

Berbicara tentang betapa pantasnya waktu sekarang.. teringat kata salah seorang kawan saya, ketika sekolah dulu, cikgunya pernah berkata "sekarang memang awak semua rasa masa lambat nak cepat dewasa..nanti bila awak sudah capai umur 25 tahun.. baru awak sedar betapa pantasnya masa berlalu"...

Ia.. memang serius pantas.. bayangkan apa yang boleh saya buat dalam sehari pada Khamis lepas

6am - 9.45am  : masak flakes

9.45am - 10.15am  :  check whatapp sekejap.. jika ada yang perlu direply segera terus i reply

11am :  pos crunchy flakes ke client di pos laju

11.30am  : baru sampai office (actually saya tidak tentu masuk office pukul berapa depend on appoinment)

11.45am : baru betul-betul buat kerja.. buat call sampai pukul 12.45pm.. cold calling.. focus betul dengan segala skript yang automatik keluar dari mulut hehehehe..

12.45pm - keluar lunch dengan kawan kerja bank rakyat.. so jemput kawan di bank rakyat terus menuju ke restoran Arab di Jalan Beserah Kuantan

1.00pm  - order makanan dan makan

1.45pm - settled makan

2pm - selamat hantar kawan balik lunch di office

2.15pm - pergi mydin Kuantan, capai barang sekejap je untuk buat flakes.. (coz barang kat mydin kan murah.. biz ok.. kena cari yang paling murah)

2.45pm - sampai office terus solat

3pm - buat kerja follow up , check email (tidak sempat buat cold calling coz sejam sahaja)

4pm - appointment dengan client di office sahaja.. client datang tepat pukul 4pm.. berborak sikit sangat hanya yang penting sahaja.. sedar-sedar dah pukul 5.15pm.. hantar client ke pintu office untuk pulang..

5.30pm - naik je tangga masuk office.. tengok dah pukul 5.30 petang.. nak buat cold calling tidak boleh.. nak call client follow up. .sure mereka busy drive ambil anak dan sebagainya.. not right time...

5.45 - setled solat asar dan update blog..

sedar-sedar pukul 7pm.. blog entry still belum siap.. dah kena balik rumah.... ohhhhh!! serius pantasnya waktu.... kerja yang dibuat hari ni.. ntah apa-apa..ohhh!!!.. baru rasa menyesal bila tidak menggunakan masa dengan betul dan bersungguh-sungguh.. uhukkk!!!

Ini sahaja yang boleh saya coretkan untuk kali ini.. terima kasih kerana membaca entry ini . Salam sayang dari saya.. love, huge & kiss...



*** imej dari google


Tiada ulasan:

It's Me

Foto saya

BLOGPRENEUR.  

Pencinta,  penjual dan penghasil produk dari bahan Semulajadi. 

Pengalaman perbankan, insurans & takaful. 

Sedang berusaha mengamalkan diet lebih sihat dan ilmu dalam pemakanan serta kesihatan juga keusahawanan. 

Founder Crunchy Flakes by QK,  Original Body Scrub, Hair Gone, Carboness Powder & BLACK SCRUB. 

Sebarang pertanyaan atau jalinan kerjasama sila email ke

qisyakhadeeja@gmail.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...