Selasa, 2 Julai 2013

Tempat Makan Best KL - Part 4

Ok darling.. kerana kesibukkan masa yang semakin pantas berlalu.. ini sambungan dari http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/02/tempat-makan-best-di-kl-part-3.html ...


26. Cozy House (Great Eastern Mall , Ampang Park & Wangsa Maju)

Cozy House yang biasa i makan adalah di Great Eastern Mall.. disini famous dengan masakan panas melayu atau cina.. tetapi yang paling glamer dekat sini menu ayam pandan (5 ketul sederhana besar RM20).. I dah rasa ayam pandan disini.. bagi i oklah.. not bad... harga disini pun berpatutan.. taklah mahal sangat.. .nasi goreng harga tidak sampai RM10 , air juga murah... ice blended buahnya siap ada whiped cream lg .. actually ramai juga artis yang i jumpa makan disini ye... so sila try asap....

Pemandangan hadapan Cozy House Great Eastern Mall



ice blended "durian belanda".. whipped cream kurang jelas kelihatan coz warna putih sama warna putih ye..

sizzling mee rasanya ok not bad

disini time lunch memang ramai pelanggan ye sampai kena beratur tunggu.. so sila datang awal



Menu Ayam Pandan yang famous disini RM20


nasi goreng thai rasa macam tom yam ok..

pandangan luar cozy house Great Eastern Mall


27. Alexis , Great Eastern Mall , Jalan Ampang

Pavlova disini i rasa paling sedap di Malaysia kot.. .harga pavlova disini dalam RM18 campur tax yea... dekat sini juga ada persembahan dari jika uols datang lepak sini waktu malam.. Atilia antara artis yang pernah membuat persembahan disini.. Harga makanan disini dikategorikan mahal kalau dibandingkan dengan KFC.. heheheheheh

Pandangan Dalam Alexis Great Eastern Mall

sini memang tempat "senyap" untuk lepak dengan kawan-kawan @ "menyendiri"

time malam baru piano ini dimainkan ye..

meja tempat hidangan

nak tengok "live performance"?

pavlova nyam!! actually ada 2 jenis pavlova disini satu ada isi choclate.. satu lagi yang tiada choclate @ "light"

my favourite pavlova

offer set lunch

antara desert yang ditawarkan

nyammm!!!

me & my pavlova

28.  Ikan Bakar , Keramat (depan pasar keramat berdekatan stesen lrt putra, Datuk Keramat)

If uols nak makan ikan bakar dengan set nasi yang murah.. sila datang makan disini ye... if uols ambil set ikan pari dengan nasi putih serta ulam dan sup kosong untuk dua orang serta jus buah (sini jus buah oren dan epal memang pekat dan sedap RM2.50 sahaja).. harga tidak sampai RM25 pun ok... kedai makan disini setakat gerai biasa.. dan atas tanah yea... that mean tiada air cond.. & jika hujan uols tahu jelah ye... boleh bayangkan sendiri... dan berada betul-betul berdepan pasar keramat ...(disini juga tempat gerai kuih gandus yang glamer itew ye)..  if uols nak beli kuih pun.. berdekatan sini juga terdapat gerai kuih muih yang jual segala kuih muih dan bubur... kira memang tempat makan tradisional lah disini... i memang advise uols pi sini...


set ikan pari dengan nasi putih dua, jus epal dan jus oren, ulam dua dan sup kaki ayam dua harga tidak sampai RM25

di bawah ini gambar gerai kedai ikan bakar dan antara menu yang disediakan :-


ikan kembung bakar berharga rm4 seekor

gambar pemandangan gerai yang biasa saya pergi makan

kerabu ini berharga tidak sampai rm2



Oklah darlingz.. cukup setakat ini... tqvm kerana sudi membaca entry ini... see uols next entry yea.. salam sayang dari saya.. .luv.. .& muaahhh.... heheheh



*** sambungan entry seterusnya ... http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/11/tempat-makan-best-di-kl-part-5.html .. tqvm


**** INGINKAN SESUATU YANG LEBIH SIHAT UNTUK KUDAP-KUDAP?

*** MUAK MENIKMATI MAKANAN MANIS DAN TINGGI GULA?

*** PEMINAT KACANG DAN EMPING JAGUNG?

*** RASA KARI KAW! YANG SUNGGUH SEDAP.. 

CRUNCHY FLAKES BY QK di perbuat dari emping jagung asli, dilimpahi pelbagai kacang enak dan diliputi rempah kari Kaw! yang sungguh sedap.

Order sekarang hanya RM12 sebalang.


Crunchy Flakes By QK hanya RM12 sebalang


limpahan emping jagung, kekacang enak, dan rempah kari kaw yang sungguh sedap dan enak

CRUNCY FLAKES .. buatan saya... berminat hubungi dan whatapp saya, Qadeeja 0162762636... tqvm

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...