Selasa, 14 Mei 2013

Tempat Makan Best Di Kuantan Part 7


Ok darlingz... nihz sambungan entry dari entry before this...   http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/05/tempat-makan-best-di-kuantan-part-6.html


26. Terminal Satay Zul ( Jalan menghala ke Taman Gelora atau Teluk Chempedak )

Actually Terminal Satay Zul ini terdapat banyak cawangan di Kuantan.. antaranya berdekatan East Coast Mall satu baris dengan RHB... tetapi yang paling glamer.. berdekatan Alor Akar ye... jalan menghala ke Teluk Chempedak..

Jika di KL atau Selangor terkenal dengan Satay Haji Samuri nya... di Kuantan pula... inilah satay turun temurun yang digemari ramai sejak dahulu lagi di Kuantan.. Satay Zul inilah satay paling sedap dan glamer sejak dulu lagi di Bandar Kuantan ini.. so jika uols nak try sila datang sini ye...

Selain satay disini juga terdapat menu masakann panas... Terminal Satay ini dibuka dari pukul 6 petang dan keatas...

pemandangan restoran ini

ketika i pergi.. ruang atas ini masih belum dibuka

ini tingkat atas ye...memang ramai pelanggan datang makan disini

pemandangan dari tingkap meja i.. heheheh

pemandangan ruang makan diatas

Restoran ini juga berdekatan Zam Zam cafe... juga antara restoran yang glamer di Kuantan

anak saudara i memang suka nasi impit disini

kuah satay zul memang sedap ye...

satay daging

menu yang turut boleh didapati disini

satay ayam

pemandangan dibahagian bawah restoran

Terminal Satay Zul ini juga famous sampai masuk dalam majalah cina ye...

anak saudara i sedang menunggu i membayar di kaunter bawah coz i saja turun bawah nak bayar.. hehehehe

pemandangan luar Terminal Satay Zul

27. Warung Mazenah (depan NISSAN @ berdekatan Pak Lim Nasi Arab)

Warung ini memang famous sejak zaman my mum bersekolah lagi katernya... that mean lebih 40 tahun lagi warung ini dan sehingga sekarang antara warung paling glamer di Kuantan...

Ia juga dibuka untuk lunch & dinner.. untuk  breakfast i tidak tahu ye.. coz ketika i dinner bersama my parent.. staff di warung ini kurang mesra..so i tidak dapat untuk menyiasat dengan lebih banyak maklumat... Antara menu glamer untuk Dinner di Warung Mazenah ini ialah nasi kukus... pelbagai jenis nasi kukus ada dijual disini.. antaranya nasi kukus ayam goreng berempah , nasi kukus burung puyuh, nasi kukus kuah kambing dan sebagainya.... harga makanan anggaran rm6.50 - rm8.00 mengikut menu.


pemandangan hadapan warung

pemandangan dalam warung

senarai menu untuk dinner atau nasi kukus boleh tengok dekat atas tuhz ye

my mum makan nasi kukus burung puyuh & my dad makan nasi kukus ayam berempah.. oklah not bad...

28. TONG PAK FU (Desert dari Hong Kong dalam East Coast Mall)

Actually Tong Pak Fu ini terdapat juga di KL (Sg. Wang & KLCC).. tetapi jika anda warga luar KL atau restoran desert ini tiada ditempat anda.. anda boleh datang makan disini ye... harga disini taklah mahal sangat anggaran RM5 dan keatas... memang sesuai untuk membasahkan tekak terutama di cuaca panas ini... dan jika anda inginkan alternatif lain selain cendol atau ABC...


Pemandangan restoran ini - tengok betul-betul promosi RM5.00 mengikut hari.. sila try ye

berhadapan Brands Outlet East Coast Mall

pintu masuk.. hehehehe

pemandangan dapur penyediaan

pemandangan disini

pelanggan kusyuk menunggu hidangan

buku menu

antara menu disini

antara menu ditawarkan

nyam!!!

juga ada dijual manisan dan desert lain

kek dan brownies juga ada dijual disini

termasuk tart pun ada dijual

menu yang i cuba..milk snow flakes

offer price untuk hari isnin hanya rm5.00 normal price rm7.80

So, if uols ingin try sila datang... sila try offer menu untuk snow flakes yang dioffer mengikut hari-hari tertentu... snow flakes ini beza dengan ice blended... ice blended , ice nya dihancurkan habis-habisan kanz??? hahaha... snow flakes ini.. ais dikikis umpama flakes...so bagi i lagi sedaplah dari ice blended.... rasa dia mcm ratah-ratah ice yang dikecil-kecilkan menjadi serpihan... gitew... so please try asap...


oklah darlingz.. tqvm kerana sudi membaca entry ini... salam sayang dari saya... kita jumpa lagi di next entry.. luvvv!!!!!

**** ini adalah link sambungan entry ini http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2014/04/tempat-makan-best-di-kuantan-part-8.html


**** INGINKAN SESUATU YANG LEBIH SIHAT UNTUK KUDAP-KUDAP?

*** MUAK MENIKMATI MAKANAN MANIS DAN TINGGI GULA?

*** PEMINAT KACANG DAN EMPING JAGUNG?

*** RASA KARI KAW! YANG SUNGGUH SEDAP.. 

CRUNCHY FLAKES BY QK di perbuat dari emping jagung asli, dilimpahi pelbagai kacang enak dan diliputi rempah kari Kaw! yang sungguh sedap.

Order sekarang hanya RM12 sebalang.


Crunchy Flakes By QK hanya RM12 sebalang

limpahan emping jagung, kekacang enak, dan rempah kari kaw yang sungguh sedap dan enak

CRUNCY FLAKES .. buatan saya... berminat hubungi dan whatapp saya, Qadeeja 0162762636... tqvm

5 ulasan:

Rozita berkata...

menarik.. cer try letak restoran santai n nasi kandar dua kat beserah jugak..

mohd ridhuan jumbri berkata...

ce masukan mee chelup makcik ani…dekat eng hong balok…mee chelup yg mantap…bakso seberang balok ori dari endon…rojak mee ayam balok makmur…sara thai kitchen siakap stim limau superb…sup daging airport…restoran mabiq…nasi kukus seberang balok…nasi kerabu kemira…nasi lemak zaman…

mohd ridhuan jumbri berkata...

nasi lemak restoran zaman…mi celup kakani kat eng hong balok…sara thai kitchen siakap stim limau…nasi kukus seberang balok…nasi ayam sumatera dekat utc…rojak mi ayam balok makmur…sup kg pandan…bakso seberang balok ori endon…stimbot n grill kat time city hotel kat ngn kompleks renang…

qisya khadeeja berkata...

Tqvm... Nnti i try msk kn ye... Xbkesempatan lg update blog.. Tqvm cz sharing info 😃

qisya khadeeja berkata...

Tqvm restoran santai i dh lama nk msk kn tp xbkesempatan utk buat new entry.. Btw tqvm 4 info 😃

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...