Sabtu, 5 April 2014

Tempat Makan Best Di Kuantan - Part 8


Assalammualaikum wbt...
Setelah sekian lama i tidak update tentang entry tempat makan best di Kuantan.. .so i akan try siapkan entry ini untuk hari ini... dengan seringkas mungkin ...ini adalah dari sambungan entry before this http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/05/tempat-makan-best-di-kuantan-part-7.html


29) Warung Santai , Tanjung Lumpur Kuantan

Actually pic ini diambil pada awal Febuari lepas... i dah banyak kali makan di warung santai ini.. bagi i makanan di sini biasa saja.. .coz masakan ikan bakar chinese thai.. bukan taste i sangat... huhu.. walau bagaimana pun warung ini antara tempat makan famous di kuantan... i suka kan hiasan dalaman dan dekorasi warung ini... jika anda mencari tempat yang cantik & boleh release tension, anda boleh datang ke warung ini.. harga diwarung ini dikira boleh "tahan" kerana tempatnya pun cantik bangat... so.. sesuailah dengan harganya.... service pun ok.. not bad.. so please try...

pemandangan hadapan warung ini



dekorasi disini berbentuk rumah yang amat cantik sekali...

so, sila enjoy gambar-gambar dibawah ini...pemandangan didalam warung santai ini...
















tempat ini memang sesuai untuk sebarang majlis

my frenz zana.. actually znaa yang belanja i makan disni pada kali ini ye.. hehehe.. tqvm zana...

memang cantik tempat ini

sila enjoy gambar-gambar seterusnya....


















Dibawah ini pula, tempat memilih ikan bakar @ makanan laut....




jenis makanan laut terdapat dibawah ais ini...
Dibawah ini adalah harga makanan di warung santai ini

buku Menu disini


i kusyuk memilih menu yang ingin dimakan
so, gambar-gambar dibawah adalah antara senarai menu dijual disini...









jus mangga ni jus ala thai.. memang pes mangga ini sudah dicampur gula dan daun pandan..



actually ini adalah gambar tom yam campur.. tapi coz pic diambil waktu malam dengan iphone...so pepaham je la

nama sayur ini jika tidak silap saya 3 sahabat dan berharga rm9.50 rasanya biasa saja.. hehehhehe

menu yang kami nikmati hari itu

makan time...




30) House of Murtabak (berdekatan Capital Mall  @ dahulu dikenali sebagai East Coast Mall, Kuantan)


Actually ini first time i beli murtabak disini.. lastly i makan murtabak ini dicawangan uitm kuantan.. dan memang rasanya sedap sangat.... tapi kali ini i beli.rasanya biasa saja.. .i tidak tahu samaada staff baru yang buat... atau tekak i sendiri yang kurang sihat... tetapi murtabak ini adalah antara yang famous di pekan, pahang dan ini adalah salah satu cawangannya... 



bahagian hadapan restoran



harga murtabak


actually i hanya bungkus pulang saja murtabak ini. .kerana baru sahaja menikmati big apple... actually restoran ini sebaris restoran big apple yang jual donut tuhzz..


murtabak sedang dimasak - i nak order yang campur ayam dan daging tetapi staff ini cakap hanya bos mereka saja yang tahu buat dan bancuh tapi kerana boss mereka keluar ...so staff disini hanya boleh buat murtabak ayam dan daging saja...jadi rezeki i hanya makan murtabak ayam dan daging.. bukan yang campuran ayam dan daging

sos bawang disini....

murtabak siap dimasak

i tapau 2.. murtabak ayam dan murtabak daging



rupa dalam kedai ini


tempat untuk anda nikmati makanan jika anda ingin makan disini

sekian saja untuk kali ini.. i tidak dapat meneruskan untuk memasukkan 1 lagi gerai makanan kerana waktu yang begitu pantas dan kerana banyak sangat gambar yang perlu di upload lagi... dont worry entry seterusnya i akan masukkan lebih banyak gerai lagi...tqvm kerana sudi membaca entry ini.. salam sayang dari saya... luv!! muahhhhzz!!!

ini adalah link sambungan entry ini... http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2014/04/tempat-makan-best-di-kuantan-part-9.html   .. tqvm


**** Saya akhirnya berjaya mengeluarkan produk makanan sendiri yang lebih kepada snek .. dipanggil CRUNCHY FLAKES by Qisya Khadeeja.. Ia hanya berharga RM10, diperbuat dari flakes asli gred A, rempah-ratus, kekacang dan daun kari.. amat sesuai untuk anda yang diet. .malah amat digemari oleh semua golongan.. anak saudara saya juga menyukainya.... Jika anda berminat untuk membelinya .. just whatapp sahaja ke 0162762636.. ia adalah produk yang dibuat dan dipasarkan oleh saya sendiri... terima kasih....


Hanya berharga RM10 satu balang.. ia diperbuat dari flakes asli bermutu tinggi gred A, kekacang berkhasiat,, rempah bermutu, daun kari segar, dan lada kering ranggup.. amat digemari semua golongan walaupun kanak-kanak. Anda wajib mencubanya.. hehehe




CRUNCY FLAKES .. buatan saya... berminat hubungi dan whatapp saya, qadeeja 0162762636... tqvm

Crunchy Flakes by Qisya Khadeeja juga boleh dibeli melalui pos.. sila like facebook https://www.facebook.com/cruncyflakesbyQK untuk maklumat lanjut .. senarai agent dan tempat terpilih yang terdapat produk ini terutama disekitar Tempat Makan Famous di Kuantan.

Jika anda berada di Kuantan anda boleh mendapatkan Crunchy Flakes by Qisya Khadeeja di tempat berikut :-

1.Terminal Usrah ,Balok (depan Pasaraya Eng Hong, Balok)

2. Nasi Ayam Noor , Balok (depan KFC Balok)

3. Restoran Ismail , Chengal Lempong

4. Medan Selera Oh! Fatimah, Sg.Karang (depan Swiss Garden Hotel)

5. Kedai Chalong belakang Surau Haji Zainon , Beserah

6. Akob Patin House 2  (tepi sungai @ benteng yang kini telah berpindah ke, Indera Mahkota 8 sebaris restoran Rahmat sebelah Shell )


 7. Aida Corner (sebelah Bank Rakyat Kuantan @ depan Masjid Besar)

8. Warung Pok Su & Mok Su , Tanjung Lumpur (sebelah balai polis Peramu)


9. Akob Patin House 1 (belakang Maybank Jalan Bukit Ubi, berdekatan Kuantan Parade)

10. Restoran Sri Kampung Satu (sebaris Pasaraya Cowboy Bukit Sekilau)

11. Aida Corner belakang ECM (East Coast Mall / Capital Mall)



  Terima kasih atas sokongan anda kepada produk Crunchy Flakes by Qisya Khadeeja ini..



Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...